La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Martí garanteix que Artana podrà acollir-se a l’ajuda per a obres de subministrament d'aigua

Martí garanteix que Artana podrà acollir-se a l’ajuda per a obres de subministrament d'aigua
17 de Novembre de 2019

Si l'Ajuntament no pot justificar la realització de les obres abans del 30 de novembre, tindrà l'ocasió de fer-ho al gener de 2020

El president de la Diputació, José Martí, s'ha reunit amb l'alcalde d'Artana, Enrique Vilar, al qual ha garantit que el municipi es podrà acollir “sense problemes de cap mena” a una subvenció que cobreix el 85% del total de l'obra que s'està fent en aquests moments per a resoldre els problemes en la xarxa de proveïment que en 2018 van obligar a decretar la prohibició del consum durant diverses setmanes. Per decisió de les autoritats sanitàries, en aqueix període de temps els veïns de la localitat no van poder utilitzar l'aigua de la xarxa ni per a beure, ni per a dutxar-se, a causa del color rogenc que presentava.

Durant l'entrevista entre Martí i Vilar, aquest últim va expressar la seua preocupació perquè les bases de la línia d'ajudes de la Diputació per a garantir el proveïment d'aigua a les poblacions estableixen que els ajuntaments sol les podran sol·licitar justificant que les obres s'han realitzat abans del 30 de novembre. Donat el ritme al qual avancen les obres, l'edil creu que existeix la possibilitat que en aqueix data no estiguen finalitzades.

Davant la inquietud mostrada per Enrique Vilar, el president de la Diputació va realitzar la pertinent consulta amb els serveis tècnics de la casa, que van explicar que si no dóna temps a certificar i justificar la finalització de l'obra amb data de 30 de novembre, l'ajuntament podrà presentar la documentació pertinent a partir de l'1 de gener de 2020, perquè l'any vinent també s'activarà l'ordre de subvencions per a obres de proveïment d'aigua a les poblacions.

Les obres que està realitzant l'ajuntament d'Artana tenen un cost pròxim als 50.000 euros, dels quals el 85% seran sufragats per la Diputació, via subvenció.