La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Martí es compromet a una “millora constant” del servei d'emergències del Consorci de Bombers

Martí es compromet a una “millora constant” del servei  d'emergències del Consorci de Bombers
31 d'Agost de 2019

El president de la Diputació visita el parc de la Plana Baixa, situat a Nules, que atén un total de 16 municipis amb una població estimada de prop de 170.000 persones

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha compromés a recollir totes les reivindicacions dels diferents parcs del Consorci Provincial de Bombers per a anar incorporant-les de forma progressiva en els pressupostos de la institució provincial. Així li ho ha traslladat als caps dels diferents parcs que ha visitat, en concret als de la Plana Alta –situat a Orpesa- i la Plana Baixa –a Nules-, pendent encara de conéixer de primera mà la labor que realitzen en la resta d'àrees operatives de Castelló, com la del Baix Maestrat a Benicarló i la de l'Alt Palància a Segorbe.

Martí, acompanyat pel gerent del Consorci de Provincial de Bombers, José Miguel Palmer, i l'alcalde de Nules, David García, ha realitzat aquestes declaracions després de la visita que ha realitzat a les instal·lacions d'aquest municipi de la Plana Baixa, un parc inaugurat fa vora 30 anys i que, segons les estadístiques, és un dels quals més serveis realitza al llarg de l'any a nivell autonòmic. Martí ha destacat el paper dels professionals del Consorci, “que donen un servei imprescindible a la societat”. En el cas concret del parc de la Plana Baixa, subratlla que “estem parlant d'una àrea operativa que frega els 170.000 habitants i que compta amb alguns dels municipis més poblats de la província”, a més de “tindre vies de comunicació que vertebren el territori i que tenen un important volum de trànsit”.

El president de la Diputació ha visitat les instal·lacions i els seus diferents departaments, al mateix temps que ha pogut contemplar les habituals pràctiques que es realitzen al parc i els vehicles dels quals està dotat, alguns d'ells amb les últimes tecnologies a nivell mundial. En aquest sentit, assegura que “és satisfactori vore com tenen els mitjans tècnics més avançats”, la qual cosa no impedeix que “s'haja de treballar any rere any en millores, perquè en el nou model de la diputació que volem impulsar el tractament de les emergències és fonamental”.

José Martí ha recollit totes les propostes que li han traslladat els professionals del parc de la Plana Baixa, deixant clar des del principi que “tindran tot el nostre suport”. Així, insisteix que “anirem recollint progressivament totes les seues reivindicacions per a anar traslladant-les de forma gradual als pressupostos, ja que la millora constant del servei és una prioritat absoluta”.

L'àrea operativa de la Plana Baixa presta assistència en primera intervenció a un total de 16 municipis: Aín, Almassora, Alfondeguilla, Almenara, les Alqueries, Artana, Betxí, Borriana, Xilxes, Eslida, la Llosa, Moncofa, Nules, la Vall d'Uixó, Vila-real i la Vilavella.

Durant 2018 es van realitzar 1.146 serveis, xifra que en aquest 2019, fins al 31 de juliol, està marcada en 760 intervencions. El parc de la Plana Baixa consta d'un cap de parc, cinc caps de torn, 5 caps i 40 bombers. A nivell tècnic compta amb 10 vehicles i 3 embarcacions. A més, hi ha 18 bombers pertanyents a les diferents unitats de rescat: l'aquàtica (6), la de muntanya (4) i la de salvament i desenrunament (8).