Martí celebra la tornada a les seues cases dels veïns i veïnes de Bejís i Toràs que van ser desallotjats per l'incendi del Alto Palancia

Martí celebra la tornada a les seues cases dels veïns i veïnes de Bejís i Toràs que van ser desallotjats per l'incendi del Alto Palancia
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, en un reconeiximent de la zona afectada per l'incendi del Alto Palancia.
20 d'Agost de 2022

El president de la Diputació de Castelló trasllada un missatge esperançador i de comprensió als municipis de Teresa, Sacañet i Canales que romandran evacuats

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha assistit aquest matí a la reunió de coordinació que ha tingut lloc en el lloc de comanament avançant instal·lat en Jérica-Viver per l'incendi del Alto Palancia on s'ha decidit el retorn a les seues cases dels veïns i veïnes de les localitats de Bejís i pedanies, Torás i les pedanies de Viver. En la mateixa reunió també s'ha establert que els usuaris del càmping de Viver podran tornar a arreplegar les seues pertinences, però no es podran quedar a pernoctar.

Així mateix, Martí ha traslladat un missatge esperançador i de comprensió per als veïns i veïnes de la resta de municipis que encara romandran desallotjats com son Teresa, Sacañet i Canales. "Segons les últimes dades, l'incendi va evolucionant favorablement per la qual cosa s'ha estimat oportú que una part dels veïns i veïnes evacuats tornen a les seues cases. No obstant això, degut a la climatologia adversa pronosticada per a aquesta vesprada, continuaran evacuats els municipis de Teresa, Sacañet i Canales", ha explicat el president.

Per altra banda, cal assenyalar que Martí ha estat en permanent contacte amb els alcaldes i alcaldesses de la zona afecta per l’incendi del Alto Palancia als qui ha anat informant degudament de l'evolució del foc perquè puguen informar els seus veïns i veïnes en aquests moments tan difícils.

Ha sigut, precisament, en aquest contacte permanent quan els alcaldes i alcaldesses de la zona han fet arribar la necessitat de tindre més facilitats per poder actuar en les zones forestals amb la finalitat de garantir el seu manteniment.

A aquest respecte, Martí ha mostrat el seu suport als alcaldes i alcaldesses i advoca per una recuperació postincendi més enllà de la repoblació de la zona. "Estem comprovant que la repoblació de les zones afectades pels incendis és una mesura insuficient, per la qual cosa, hem de reinventar-nos i apostar per altres mesures complementàries per dissenyar un pla global d'actuació forestal en la prevenció d'incendis", ha explicat el president.

A este respecte, Martí ha destacat que en aquest pla global d'actuació forestal "hem de fer valdre el coneixement de la gent que viu en el terreny, així com l'execució d'altres accions compatibles en la sostenibilitat i l’equilibri".

Com ja es va anunciar en la darrera reunió en la qual va estar present la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, tot al respecte s'abordarà en una pròxima cita que tindrà lloc en setembre per avaluar la situació i aportar propostes.