Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Més de 6.000 persones visiten el cicle d'exposicions 'MACVAC de Norte a Sur'

29 d'Octubre de 2018
Més de 6.000 persones visiten el cicle d'exposicions 'MACVAC de Norte a Sur'
Més de 6.000 persones han visitat l'acabada de concloure segona edició del cicle d'exposicions 'MACVAC de Nord a Sud' que impulsa la Diputació de Castelló junt amb el Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilella Cerni de Vilafamés (MACVAC) i dirigit per Patricia Mir.

29 d'octubre de 2018. Més de 6.000 persones han visitat l'acabada de concloure segona edició del cicle d'exposicions 'MACVAC de Nord a Sud' que impulsa la Diputació de Castelló junt amb el Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilella Cerni de Vilafamés (MACVAC) i dirigit per Patricia Mir. Un programa que ha aconseguit vertebrar el territori a través de l'art contemporani amb exposicions a Orpesa, Alfondeguilla i les Coves de Vinromà. Amb això, el Govern provincial reforça el seu objectiu d'enriquir l'oferta cultural dels municipis especialment durant la temporada estival, alhora que posa en valor els recursos culturals de la província.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “hem consolidat una proposta perquè milers de turistes i visitants troben un argument més per a disfrutar de la nostra província, amb una ruta expositiva que va tindre com a punt de partida i arribada Vilafamés amb un museu que és pioner en art contemporani a nivell nacional”.

És per això que Sales ha incidit en que “divulguem art contemporani i patrimoni creant un reclam turístic que genera noves oportunitats als pobles”

Una ruta per l'art contemporani des de juliol a octubre

'MACVAC, de nord a sud' va començar el 4 de juliol amb l'exposició ‘Il·lusions òptiques’ que comissariava Patricia Mir en la Torre del Rei d'Orpesa. Des de llavors i fins al 10 de setembre han passat per aquest monument 4.525 persones. El 24 de juliol ‘La lluna, la musa’ comissariada per Rosario Falcó obria les seues portes en el recent inaugurat Multifuncional d'Alfondeguilla per on han passat 863 persones fins al 16 d'octubre. I, finalment, les Coves de Vinromà, convertien des del 27 de juliol l'Església Vella en l'espai idoni per a presentar ‘Elles. Lliures i indomables’ comissariada per Màriam Calduch i Mayte Pastor. En aquesta última seu s'ha prorrogat l'exposició fins fa uns dies i ha registrat un volum de 600 visitants.

En aquesta edició el públic ha pogut disfrutar de l'obra d'Antonio Bellido Lapiedra, Gabriel Martínez Cantalapiedra, Paco López, María Chana del Castillo, Ana García Pan, Artur Heras Sanz, Yargo de Lucca, Guglielmo Lusignoli, Jean Pierre Nicolini, Baruj Salinas, Pepi Sánchez, Eduardo Úrculo, Salvador Victòria Marz, Toyi Pereira Fonts, Elvira Alfageme, Angelina Alós Tormo, Manuela Ballester Vilaseca, Amat Bellés i Roig, Joan Brotat, Bartolomé Ferrando Colom, Jorge Jiménez, Maria Montes, Norman Narotzky, Amador Rodríguez Menéndez, Josep Maria Subirachs i Sitjar, Miguel Vicens Riera i, com a artista invitat, Jerónimo Uribe.

Fer del patrimoni una font d'oportunitats

Cal tindre en compte que aquest cicle d'exposicions s'emmarca en l'aposta estratègica de la Diputació per fer del patrimoni provincial un motor generador de noves oportunitats i dinamització turística als pobles. Un treball en què s'emmarquen propostes tan interessants com l'ambiciosa exposició d'art sacre restaurat 'La Llum de la Memòria' que fins al pròxim mes de gener de 2019 acullen quatre seus dels municipis de Jérica i Caudiel.