El veïnat de Llucena enriqueix amb bibliografia i costums l’expedient de Camins del Penyagolosa

15 de Febrer de 2015

15 de febrero. Muy participativa y enriquecedora. Así han definido los expertos que elaboran el expediente de la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimonio Mundial de la UNESCO la reunión vecinal que han matenido en Lucena del Cid este fin de semana. Una treintena de vecinos y vecinas han asistido a este encuentro participativo en el que han conocido toda la información relacionada con este proyecto que impulsa la Diputación de Castellón y al que han aportado múltiples referencias bibliográficas, documentación y detalles sobre las costumbres históricas del pueblo con el entorno de Sant Joan de Penyagolosa.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, se ha mostrado “agradecido por la implicación de todos los vecinos de Lucena que han dedicado su tiempo a enriquecer esta iniciativa que nace con la premisa de unir los esfuerzos y conocimientos de todos: las distintas instituciones, los expertos y los ciudadanos. La gran aceptación que está teniendo esta iniciativa de nuestro presidente, Javier Moliner, por poner en valor las ancestrales romerías a Sant Joan y todo el entorno que recorren nos anima a seguir en este intenso trabajo por lograr ese reconocimiento mundial que tantas oportunidades económicas abriría a nuestros municipios del interior. Este fin de semana en Lucena, los ciudadanos de l´Alcalatén han vuelto a demostrar la gran devoción que sienten por Sant Joan de Penyagolosa y el respeto y cariño por su entorno natural y patrimonial”.

Próximo encuentro, en Villahermosa del Río

El incesante trabajo del grupo de expertos y voluntarios que siguen recopilando toda la información relacionada con Camins del Penyagolosa continuará el próximo sábado, 21 de febrero a las 11:00 horas con una reunión participativa en el Salón del Ayuntamiento de Villahermosa del Río. Será, tras la de Lucena y Atzeneta la tercera de este 2015 y la séptima teniendo en cuenta las ya realizadas en 2014 (Ludiente-Castillo de Villamalefa, Useres, Culla y Xodos-Vistabella).

El reconocimiento de la candidatura a Patrimonio Mundial 2016 por la Unesco supondrá un salto cualitativo importantísimo en el reconocimiento de los atractivos de este entorno y su difusión como recurso turístico para dinamizar económicamente esta preciosa zona del interior de Castellón.

15 de febrer. Molt participativa i enriquidora. Així han definit els experts que elaboren l’expedient de la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimoni Mundial de la UNESCO la reunió veïnal que han mantingut a Llucena aquest cap de setmana. Una trentena de veïns i veïnes han assistit a aquesta trobada participativa en què han conegut tota la informació relacionada amb aquest projecte que impulsa la Diputació de Castelló i al que han aportat múltiples referències bibliogràfiques, documentació i detalls sobre els costums històrics del poble amb l’entorn de Sant Joan de Penyagolosa.

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, s’ha mostrat “agraït per la implicació de tot el veïnat de Llucena que ha dedicat el seu temps a enriquir aquesta iniciativa, que naix amb la premissa d’unir els esforços i coneixements de tots: les distintes institucions, els experts i la ciutadania. La gran acceptació que està tenint aquesta iniciativa del nostre president, Javier Moliner, per posar en valor les ancestrals romeries a Sant Joan i tot l’entorn que recorren ens anima a seguir en aquest intens treball per aconseguir aquest reconeixement mundial que tantes oportunitats econòmiques obriria als nostres municipis de l’interior. Aquest cap de setmana a Llucena, la gent de l’Alcalatén ha tornat a demostrar la gran devoció que sent per Sant Joan de Penyagolosa i el respecte i afecte pel seu entorn natural i patrimonial”.

Pròxima trobada, a Villahermosa

L’incessant treball del grup d’experts i voluntariat que continua recopilant tota la informació relacionada amb Camins del Penyagolosa seguirà dissabte que ve, 21 de febrer a les 11:00 hores amb una reunió participativa en el Saló de l’Ajuntament de Villahermosa. Serà, després de la de Llucena i Atzeneta la tercera d’aquest 2015 i la setena tenint en compte les ja realitzades en 2014 (Ludiente-Castillo de Villamalefa, les Useres, Culla i Xodos-Vistabella).

El reconeixement de la candidatura a Patrimoni Mundial 2016 per la Unesco suposarà un salt qualitatiu importantíssim en el reconeixement dels atractius d’aquest entorn i la seua difusió com a recurs turístic, per a dinamitzar econòmicament aquesta preciosa zona de l’interior de Castelló.