La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Els bombers de la Diputació rescaten a la província a 91 persones de l'interior dels seus habitatges i vehicles

Els bombers de la Diputació rescaten a la província a 91 persones de l'interior dels seus habitatges i vehicles
2 d'Abril de 2020

El diputat provincial, Abel Ibáñez, destaca que no s'han produït desgràcies personals i lloa la professionalitat dels bombers del Consorci Provincial

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha destacat «la professionalitat i l'eficàcia» dels bombers del Consorci Provincial, que en les últimes hores han rescatat a un total de 91 persones en 41 operacions de salvament que s'han desenvolupat fonamentalment a Almassora i en menor número a Borriana i Oropesa. No obstant això, també ha sigut necessari actuar a Benicàssim, Vila-real, Vilafamés, Vinaròs, Traiguera, Benicarló i Peníscola. Per a aquestes operacions de rescat s'han utilitzat els camions del Consorci, pots de rescat i una moto aquàtica.

La major part dels rescats han sigut de persones que havien quedat atrapades en els seus habitatges o vehicles encara que segons ha assenyalat Ibáñez, «no hi ha hagut que lamentar desgràcies personals».

A causa de la intensitat de les pluges a Almassora i Borriana ha sigut necessari el desplegament de fins a huit dotacions de Bombers. En el cas d'Almassora també s'ha fet ús de la Unitat de Maquinària i Logística del Consorci per a obrir vies d'evacuació cap a la mar mitjançant maquinària pesant.

El Consorci continua treballant per a recuperar la normalitat, per això durant la pròxima nit diversos equips d'electrobombes de gran cabal romandran actives per a continuar traient aigua.