La Diputació i Facsa formen en bones pràctiques a professionals municipals de diferents localitats de Castelló

La Diputació i Facsa formen en bones pràctiques a professionals municipals de diferents localitats de Castelló
18 de Juliol de 2023

La iniciativa ha estat dirigida als treballadors dels proveïments dels 71 municipis que estan inclosos en el contracte de gestió sanitària. Les jornades, celebrades a Morella, Llucena i Villanueva de Viver, també han servit per a presentar el nou portal web que dota de major transparència al servei.

Castelló, 17 de juliol de 2023

Amb l'objectiu de formar en bones pràctiques a professionals en contacte amb l'aigua, així com d'explicar-los el marc contractual del servei de Gestió Sanitària de l'Aigua Potable i manteniment dels equips de cloració i de control de consums i qualitat, la Diputació de Castelló i Facsa han dut a terme formacions a personal municipal de diferents localitats de la província.

Aquest nou servei de Gestió Sanitària de l'Aigua Potable i manteniment dels equips de cloració i de control de consums i qualitat millorarà la qualitat del proveïment d'aigua de 71 municipis de la província mitjançant la realització dels plans d'anàlisis i gestió dels incompliments, la redacció dels PAGAs (Programes d'Autocontrol i Gestió i del Proveïment ), gestió del SINAC (Sistema d'Informació Nacional de Qualitat d'Aigua de Consum Humà) o la neteja de depòsits. També inclou millores orientades al personal que s'encarrega del seguiment i control en aquests municipis que estan inclosos en el contracte.

Concretament, aquesta iniciativa formativa ha estat dirigida als treballadors i treballadores dels proveïments dels municipis inclosos en el contracte de gestió sanitària.

Nou portal web

Les jornades -celebrades a Morella, Llucena i Villanueva de Viver- també han servit per a presentar el nou portal web que dota de major transparència al servei i que compta amb una part pública per a la ciutadania i una altra part privada per a l'equip responsable de la gestió. Així mateix, als participants se'ls ha mostrat l'eina Carlflash que facilita la gestió de les sol·licituds de manteniment de cloració i que ja està completament operativa per als 71 municipis.

Els professionals dels ajuntaments han aprofitat l'ocasió per a resoldre dubtes, compartir informació i aprendre de les millors pràctiques. Finalment, se'ls ha presentat tres campanyes relacionades amb l'ús eficient de l'aigua i la millor gestió que es posaran en marxa als ajuntaments.