La Diputació de Castelló intensifica els tractaments per a la prevenció en la lluita contra els mosquits i sol·licitarà més inversió a la Generalitat

La Diputació de Castelló intensifica els tractaments per a la prevenció en la lluita contra els mosquits i sol·licitarà més inversió a la Generalitat
18 de Juliol de 2023

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, es desplaça a Xilxes per a veure en primera persona els tractaments terrestres que s'estan realitzant perquè “són primordials per a detectar possibles focus i actuar en ells immediatament”. La Diputació està realitzant tractaments de prevenció en zones de marjal i en el medi natural, i és competència dels ajuntaments realitzar actuacions en les zones urbanes dels seus termes municipals.

Castelló, 18 de juliol de 2023

La Diputació Provincial de Castelló intensifica les labors de vigilància i els tractaments per a la prevenció en la lluita contra els mosquits a la província. Aquesta és una de les prioritats que ha marcat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, en la institució provincial. Tant és així que la presidenta s'ha desplaçat aquest dimarts a una de les zones on s'està actuant amb tractaments terrestres, en concret en el terme municipal de Xilxes, per a interessar-se en primera persona per les labors de control, prevenció i lluita contra els mosquits a la província.

“Les inspeccions que es realitzen setmanalment en els municipis adscrits al contracte de la Diputació són primordials per a la detecció de possibles focus i actuar en ells immediatament”, ha indicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, durant la seua visita al terme municipal de Xilxes. L'actuació en aquest municipi de la Plana Baixa forma part del full de ruta elaborat pels tècnics que estan al capdavant del Pla Provincial per a la vigilància dels focus catalogats en el medi natural dels municipis litorals. Així mateix, el pla arriba tant a municipis de litoral com d'interior de la província per a controlar qualsevol possible focus de mosquits.

En aquest sentit, cal recordar que a la Diputació de Castelló li correspon actuar en les zones de marjal i en el medi natural, així com realitzar anàlisis setmanals de situació en el mitjà urbà per a remetre'ls als ajuntaments, els qui tenen la competència per a la realització dels tractaments en les zones urbanes dels seus respectius termes municipals.

La presidenta de la Diputació ha subratllat que “en la lluita contra els mosquits hem d'anar tots de la mà i és per això que la col·laboració entre administracions és essencial perquè aqueixa lluita siga més eficaç i efectiva”.

Reivindicació davant Salut Pública

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació també sol·licita a la Direcció General de Salut Pública que depén de la Generalitat Valenciana “més inversió” en el tractament contra els mosquits. “Sol·licitarem més inversió i més coordinació, perquè comptar amb més pressupost i treballar de manera coordinada és crucial per a l'efectivitat dels tractaments”, ha explicat Marta Barrachina.

Anticipació i treballs preventius”

“L'anticipació i els treballs preventius són fonamentals per a atallar unes plagues que cada any són més virulentes”, ha afegit la presidenta. “Hem d'aconseguir una major efectivitat en els tractaments per a eliminar al màxim les zones proclius per a la proliferació del mosquit i evitar situacions com les viscudes en moltes zones de la província”, ha lamentat la presidenta. “Continuarem treballant sense descans per a dur a terme els tractaments més efectius perquè el nostre gran objectiu al capdavant de la Diputació Provincial de Castelló és donar solucions als problemes dels castellonencs”, ha conclòs la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.