Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Les brigades forestals han actuat ja en 130 hectàrees de 43 municipis

3 de Maig de 2018
Les brigades forestals han actuat ja en 130 hectàrees de 43 municipis
Les 16 brigades forestals creades per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana han actuat ja en 130 hectàrees de 43 municipis de la província.

3 de maig.Les 16 brigades forestals creades per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana han actuat ja en 130 hectàrees de 43 municipis de la província. El treball d'aquests 80 efectius preveu els incendis a través d'actuacions de neteja i millora de la zona interfície urbanoagrícolaforestal amb l'objectiu de crear les discontinuïtats necessàries que permeten reduir la possibilitat d'idea d'un gran incendi forestal i a més servesquen per a complementar i millorar la xarxa d'àrees tallafocs que pogueren existir, a fi de defendre tots els béns patrimonials vigents.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “els treballs que s'estan realitzant permetran crear una franja de defensa més àmplia, dotar de més seguretat i de millors accessos els efectius que puguen intervindre en una situació d'incendi. Es facilita el treball dels bombers perquè puguen defendre amb més seguretat i eficàcia una vivenda determinada, urbanització o població en general davant l'avanç d'un incendi forestal”. 

Cal recordar que aquest projecte pioner compta amb una inversió conjunta de 1.945.226 euros i contribueix a completar l'anell de seguretat de la província. Una iniciativa molt necessària, perquè a causa de l'abandó dels cultius la massa forestal de la província ha experimentat un  notable increment fins a suposar, amb 423.000 hectàrees, el 64% del total de la superfície provincial (663.000 hectàrees) que és propensa als incendis.

En el cas dels treballs de neteja de barrancs que també s'estan realitzant, suposa no sols un benefici durant un incendi sinó també en cas d'inundacions. 

Apagar els focs durant tot l'any

Aquest projecte incideix en la idea que defén el Govern provincial de la necessitat de mantindre cuidada i accessible la massa forestal de la província, per tal d'afavorir un millor manteniment i evitar incendis de gran importància.

El diputat ha explicat que “els treballs que realitzen les brigades, formades cada una d'elles per cinc efectius, cobreixen un ampli ventall de tasques, des d'inventari i senyalització d'accessos, eliminació de combustible, reestructuració dels combustibles forestals en àrees urbanitzades, vies de comunicació o enclavaments estratègics fins a l'adequació de zones no urbanitzades o qualsevol altra actuació que els serveis d'emergència els encomanen”.

Els municipis on ja han actuat són els següents: Barraques, Ballestar, la Pobla de Benifassà, Rossell, Bejís, Castellfort, Benassal, Montán, Castell de Cabres, el Forcall, la Mata de Morella, Morella, la Todolella, Vallibona, Villores, Olocau, Cinctorres, el Portell de Morella, la Salzadella, Sant Mateu, Cervera, Sant Mateu, Xert, la Pobla Tornesa, Alcalà de Xivert, Atzeneta, Llucena del Cid, Benicàssim, Cabanes, Borriol, l'Alcora, Onda, Suera, Matet, Segorbe, Torás, Montán, Soneja, Eslida, Aín, Almedíjar i Santa Magdalena de Polpís.

Construir el més eficient anell de seguretat

El Govern provincial dirigeix tots els seus recursos a construir el més eficient anell de seguretat a la província, que minimitze els temps de resposta davant qualsevol emergència que es puga produir en qualsevol punt del terme dels 135 municipis de Castelló. 

Un anell que està format per les infraestructures del Consorci Provincial de Bombers, amb els quatre parcs de professionals i els cinc de bombers voluntaris; la xarxa provincial de 27 helisuperfícies per a acurtar temps de resposta a l'interior o l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació la base de la qual s'està construint actualment a l'Alcora. Són més de 100 voluntaris de protecció civil, 120 bombers voluntaris i 170 bombers professionals, “més de 400 efectius tenint cura de la seua terra i la seua gent”.