Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Les diputacions de Castelló i Guipúscoa promouen una aliança per a fomentar la transparència en l’administració local

Les diputacions de Castelló i Guipúscoa promouen una aliança per a fomentar la transparència en l’administració local
27 d'Octubre de 2021

La col·laboració implicarà l’intercanvi de tecnologia i coneixements per a promoure noves polítiques públiques de rendició de comptes en ambdós territoris

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha donat llum verd aquesta setmana a la proposta d’aprovació d’un conveni de col·laboració amb la Diputació Foral de Guipúscoa adreçat a l’aprenentatge comú i intercanvi de tecnologia en matèria de govern obert. L’acord haurà de ser validat pel ple i, posteriorment, segellat pels representats de cada corporació. El conveni tindrà una durada de dos anys.

La diputada provincial de Transparència, Xaro Miralles, ha destacat la llarga trajectòria en polítiques de transparència i participació ciutadana que acompanya a totes dues institucions, “un bagatge que ara podrem compartir i que servirà per a polir i fins i tot promoure noves polítiques públiques de rendició de comptes en tots dos territoris”.

Tot i que el conveni no està actiu encara, la Diputació de Castelló i el govern foral de Guipúscoa porten mesos col·laborant en projectes conjunts. És el cas de la implantació en l'administració local castellonenca de l'eina ‘Observatori Municipal de Govern Obert’ -desenvolupada per la institució basca-, que ha permés als ajuntaments de la província obtindre un diagnòstic sobre els mecanismes institucionals de govern obert. Amb els resultats obtinguts i avaluats, ara els municipis disposaran d'un full de ruta amb una sèrie de pautes que els permetran avançar en el disseny de polítiques de govern obert. Miralles ha recordat que la Diputació disposa d'una línia de subvencions en conjunt amb la Generalitat “amb la qual posem a la disposició dels consistoris 300 mil euros per a la consolidació i posada en marxa d'aquesta mena de projectes”.