Les alcaldesses i els alcaldes del clúster ceràmic signaran el dimecres en la Diputació de Castelló el manifest ‘Salvem la ceràmica’

Les alcaldesses i els alcaldes del clúster ceràmic signaran el dimecres en la Diputació de Castelló el manifest ‘Salvem la ceràmica’
Reunió del president de la Diputació de Castelló, José Martí, amb els alcaldes i alcaldesses del clúster ceràmic provincial.
27 de Novembre de 2022

L'acte ha sigut convocat per José Martí, qui considera “molt important” la reunió del passat dimecres de Pedro Sánchez amb ASCER, i que el president mostrara la seua disposició a aprovar noves mesures que protegisquen la principal indústria de la província

Dimecres que ve a les 18.00 hores el president de la Diputació, José Martí, i les alcaldesses i alcaldes del clúster ceràmic de Castelló signaran al Palau de les Aules el manifest ’Salvem la ceràmica’. És un document l'elaboració del qual va ser acordada en la reunió celebrada el passat 14 de novembre davant la crisi està vivint el principal sector industrial de la província de Castelló a causa de l'impacte que la invasió russa d'Ucraïna està tenint en l'increment dels costos energètics. Un text que compta amb el suport dels grups polítics representats en la institució provincial i ha sigut traslladat a les organitzacions patronals i sindicals afectades.

La sensibilitat de Pedro Sánchez

José Martí considera que la situació és «molt preocupant» però creu «positiu» que el president del Govern, Pedro Sánchez, mantinguera dimecres passat una reunió amb representants de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) per a abordar la problemàtica del sector. En aquest sentit, destaca «la sensibilitat mostrada pel president» i assenyala que «el que ara cal esperar és l'adopció de mesures que ajuden a salvar el sector, que en realitat és salvar a la província, perquè convé tindre present que la ceràmica dona treball de manera directa, indirecta o induïda a 73.000 persones».

A Martí també li sembla «molt important» que el president Sánchez diguera després de la trobada amb ASCER que el Govern d'Espanya aprovarà “noves mesures de suport a la indústria de la ceràmica per a protegir un sector que és clau a la província de Castelló i en el conjunt del país”.

Noves ajudes de la Generalitat

El president de la Diputació espera decisions estatals que s'adopten amb tanta celeritat com la nova línia d'ajudes que el President Ximo Puig ha anunciat que demà dilluns publicarà la Generalitat Valenciana, dotada amb 50 milions d'euros en crèdits, que no s'hauran de retornar fins dins de quatre anys, i que estan orientades a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents de les empreses ceràmiques.

El text del manifest

El text de ‘Salvem Castelló’ deixa patent que les alcaldesses i alcaldes dels municipis amb indústria ceràmica són conscients que les seues veïnes i veïns estan patint els efectes negatius originats pel desmesurat increment dels costos energètics, assenyalant que «com a responsables públics, no podem romandre impassibles davant un dels pitjors escenaris que es recorden en la història recent del nostre territori i que posa en perill el nostre futur».

Es defineix la situació actual com a «dramàtica» i, en conseqüència, se sol·licita l'adopció «amb urgència» per part del Govern d'Espanya de «mesures contundents de manera directa i de major abast» que les aprovades fins hui.