Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La V gala Curtmetrant promocionarà dijous que ve els encants de la província

La V gala Curtmetrant promocionarà dijous que ve els encants de la província

9 de gener. La gran pantalla es convertirà dijous que ve 11 de gener en el millor agent turístic per a la província gràcies a la cinquena edició de la gala Curtmetrant, el Festival de Curtmetratges que promou la Diputació de Castelló i organitza Sergi González. Serà a partir de les 22.00 hores quan un miler de persones abarroten l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló per a gaudir de la gran festa del cine provincial i descobrir la província i els seus encants a través dels sis curts finalistes que s'han rodat als municipis de Castelló.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “amb aquest festival de curts recolzem l'activitat cineasta de la nostra província i consolidem el cinema com un vertader prescriptor nacional i aparador turístic de Castelló i els seus municipis”.

En aquest sentit, Sales ha destacat que “la gala va nàixer amb l'objectiu de premiar el talent de cineastes provincials i, alhora, aprofitar aquest talent per a donar a conéixer la nostra província i que el turisme i la cultura es donen la mà”.

Cal recordar que el rodatge dels sis curts finalistes s'ha realitzat íntegrament a municipis de l'interior de la província. És el cas de Cirat, les Coves de Vinromà, Alfondeguilla, la Vilanova d'Alcolea, Castellfort i Costur, “pobles que durant uns mesos es van omplir de càmares i activitat per a convertir-se en protagonistes de Curtmetrant i vendre les seues bondats a tota Espanya a través de la gran pantalla”. Una gala que serà conduïda pel periodista Raúl Puchol i que enguany comptarà amb la novetat que un dels sis curtmetratges ha estat rodat a valencià.

Mobilització provincial

És per això que el dijous, a més dels sis directors, els seus equips i els actors, l'Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana s'omplirà amb veïnat de les sis localitats “que no dubtaran a exalçar els seus respectius pobles mostrant el seu suport a uns directors que, una vegada en la gran final del certamen, voldran convertir els seus curts i els pobles en què transcorren en guanyadors de Curtmetrant”.

Jurat d'excepció

Un guardó que demostra l'aposta de la Diputació per aquest certamen, amb una dotació econòmica de 1.700 euros que se sumen als 500 del premi del públic, i que recaurà sobre el curt triat per un exigent jurat format per fins a sis referents del panorama cinematogràfic espanyol.

No en va, el jurat professional estarà integrat pel director Moisés Román, l'actor Esteban González, el realitzador audiovisual Xavi Manzanet i la guanyadora de l'última edició de Curtmetrant, Anna Juesas.

“Ara tan sols queda que el dijous la cultura i el turisme es retroben en la gran pantalla gràcies a un certamen cinematogràfic impulsat per la Diputació per a convertir el cine en un útil recurs turístic per a la nostra província”, ha conclòs Sales.