La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, cedirà un vehicle a l'Associació Espanyola Contra el Càncer

14 de Juliol de 2023

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, cedirà un vehicle a l'Associació Espanyola Contra el Càncer per al trasllat de pacients oncològics i professionals a la província

  • La presidenta, Marta Barrachina, es reuneix amb els responsables de la AECC i anuncia les primeres mesures per a atendar a pacients oncològics en situació de vulnerabilitat i perquè l'Associació puga acostar els seus serveis a tota la província amb equitat
  • La presidenta reivindicarà la posada en marxa de més mamògrafs a la província i treballarà per recuperar la referència oncològica de l'Hospital Provincial de Castelló

Castelló, 13 de juliol de 2023. La Diputació Provincial de Castelló adquirirà un vehicle per a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a la província per a facilitar els desplaçaments dels pacients, oferint-los així un servei de trasllat a centres sanitaris perquè puguen rebre els seus tractaments oncològics. A més, aquest vehicle també servirà perquè els professionals de la AECC puguen desplaçar-se per a atendre els pacients per tota la província, facilitant un millor servei i, sobretot, evitant llargs desplaçaments als pacients oncològics. D'aquesta manera, s'atendrà els pacients oncològics en situació de vulnerabilitat i l'Associació podrà acostar els seus serveis a tota la província amb equitat.

Aquest compromís s'ha posat de manifest en la reunió que la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha mantingut amb el president de la *AECC a la província, Carlos Ulldemolins, i la gerent de l'entitat, Salomé *Esteller *Roda.

“La sanitat i la prevenció són crucials i estan en el centre del nostre programa de Govern de la Diputació”. Així s'ha referit la presidenta, Marta Barrachina, davant les necessitats detectades en l'àrea sanitària i ha incidit que “destinarem quants recursos siguen necessaris i reivindicarem davant de qualsevol institució perquè arriben com més prompte millor les inversions requerides”.

Un dels temes que la màxima dirigent de la institució provincial ja s'ha compromés a abordar de manera urgent és la necessitat d'augmentar el nombre de mamògrafs a la província de Castelló amb el doble objectiu posat en què es puguen complir els terminis i que les dones que viuen en municipis de l'interior de la província no hagen d'efectuar llargs desplaçaments per a realitzar-se les proves necessàries.

La Comunitat Valenciana compta amb 24 Unitats de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) i només dues d'elles són a la província de Castelló. Per això, totes les dones de la província de Castelló han de desplaçar-se a Vinaròs, Castelló o Sagunt. “La detecció precoç del càncer de mama és primordial en aquesta lluita contra la malaltia i per això des de la Diputació de Castelló treballarem perquè es materialitze la instal·lació de més unitats de prevenció de càncer de mama a la província, amb equips d'última generació en centres de salut de Segorbe, Onda, l'Alcora i la Vall d'Uixó”, ha comentat la presidenta de la Diputació.

A més, la presidenta ha subratllat que “treballarem per recuperar la referència oncològica a l'Hospital Provincial que mai va haver de perdre's perquè Castelló continue sent un exemple a seguir en aquest àmbit”. Marta Barrachina ha insistit que “davant aquest desafiament mèdic i social, hem de conjuminar esforços, invertir en investigació i programes de detecció precoç contra el càncer de mama i treballar per a millorar la supervivència de les pacients actuals i futures”.

Ficheros