La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La nova Diputació estudiarà vies de col·laboració amb les associacions de la Memòria Històrica

La nova Diputació estudiarà vies de col·laboració amb les associacions de la Memòria Històrica
15 de setembre de 2019

La diputada Tania Baños es reuneix amb uns col·lectius que fins ara mai havien no sigut rebuts en aquesta institució

La diputada provincial per a la Memòria Històrica, Tania Baños, ha rebut a diverses associacions de la Memòria Històrica de la província a les quals ha transmés la voluntat de l'equip de govern de la nova Diputació de col·laborar amb elles.  Baños ha destacat que “només el fet que s'haja mantingut aquesta primera reunió constitueix un esdeveniment molt important perquè lamentablement fins ara la Diputació havia viscut d'esquena a aquest assumpte al qual mai va dedicar cap atenció”.

“Crec”, ha afegit, que “el canvi polític que s'ha produït en la Diputació ha valgut la pena per moltes raons, encara que el mer fet d'obrir les portes a les persones que treballen en la recuperació de la Memòria Històrica i tot el que això comporta, resulta, a més, molt emocionant”.

“Volem ser especialment sensibles en aquest camp, encara que som conscients que tenim molt treball per davant perquè encara no sabem quantes són les associacions que a la província lluiten contra l'oblit i defensen les exhumacions”. “Aquesta reunió és un primer pas per a l'elaboració d'un cens provincial d'associacions de Memòria”.

La diputada ha afegit que “la Memòria Històrica és un assumpte que ens sembla de cabdal importància, per això estudiarem possibles vies de col·laboració amb aquests col·lectius”.

Unes associacions a les quals la diputada ha volgut agrair el treball que porten realitzant a la província des de fa anys “sense ajudes de cap mena, perquè fins ara en la Diputació ningú les rebia i perquè encara que existeix una llei estatal de Memòria, a partir de 2012 va quedar de facto sense efectes perquè els governs de l'època van reduir a zero la dotació pressupostària”.