Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

La llum de la memòria ja té 100 reserves de col·lectius i associacions

La llum de la memòria ja té 100 reserves de col·lectius i associacions

26 de novembre. El programa d'excursions de la Diputació de Castelló a la major exposició de patrimoni sacre restaurat de la província, 'La llum de la memòria', ha tingut una molt bona acollida entre associacions de majors i distints col·lectius de la província. De fet, aquesta iniciativa provincial per a dinamitzar l'activitat turística de l'interior, ja ha rebut la confirmació de 100 associacions que generaran 5.000 visites les pròximes setmanes.

Coincidint amb la visita de l'alumnat d'història de l'art de les Aules de Majors de Castelló, ha explicat que “el desplaçament d'aquestes persones de Castelló, el seu interés mostrat per tot el recorregut de la visita confirmen el bon funcionament d'una iniciativa que el que persegueix és posar en valor el nostrepatrimoni històric i que revertesca en la dinamització dels pobles de l'interior. Avui Benassal i Castellfort, seus de La llum de la memòria tenen més visitants i més activitat, i alhora més castellonencs coneixen més del nostre patrimoni, amb la qual cosa estem complint ambdós objectius d'aquest programa d'excursions”.

La llum de la memòria a Benassal

L'exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de l'Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de la Preso, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.

Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d'arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i Diòcesi de Segorbe-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprén des de làpides romanes, del jaciment de Los Cabañiles de Zucaina, a creus gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Reial Fàbrica de l'Alcora.

La llum de la memòria a Castellfort

La tercera seu de l'exposició La llum de la memòria s'ubica en l'Ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarada Bé d'Interés Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l'ermitori, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d'una trentena de peces d'art sacre d'estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.
 

El procés de restauració de l'espectacular pintura mural ha consistit en una reintegració volumètrica i cromàtica per mitjà d'un estucat de la llacuna central i d'aquelles xicotetes llacunes localitzades en l'escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l'obra emprant colors a l'aigua i la tècnica del regatino.

Cal recordar que tot el que es refereix als dos cicles expositius de La llum de la memòria, impulsats pel Govern provincial es pot consultar en el portal web llumdelamemoria.dipcas.es.