La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La junta rectora de la UNED de Vila-real dona llum verd als pressupostos de 2020 amb la presidència de José Martí

La junta rectora de la UNED de Vila-real dona llum verd als pressupostos de 2020 amb la presidència de José Martí
13 de Juliol de 2020

El centre universitari comptarà enguany amb uns comptes de 600.000 euros. D’ells, la Diputació aportarà 111.000 euros, convertint-se així en una de les seues principals mecenes

El president de la Diputació, José Martí, ha presidit aquest matí a Vila-real la reunió de la Junta Rectora del Consorci Universitari del Centre Associat de la UNED a la província de Castelló. En la trobada, en la que també ha participat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, s’ha donat llum verd al pressupost del centre per al present exercici 2020, que ascendeix a 600.790 euros.

Dintre dels punts del dia, s’ha donat compte i s’ha aprovat el balanç econòmic de 2018 i s’ha fet lectura de l’informe d’activitats del que ha estat l’últim any. D’aquest document es desprén que els graus de Dret i Psicologia són els més demandats i que s’ha augmentat el nombre d’alumnes matriculats respecte a l’any anterior. Per a José Martí “són xifres positives que mostren la salut de ferro del centre associat de la UNED a Vila-real, una institució que des de la seua creació ha trobat la complicitat de la Diputació per a millorar i diversificar l’oferta universitària pública de la província i donar-li el seu lloc i protagonisme com a ciutat educativa a la segona localitat més gran de Castelló”.

A banda, també s’ha informat que s’ha superat la xifra dels 10.000 llibres en el fons documental de la biblioteca i que es subscriuran més d’un centenar de convenis amb institucions per a oferir la millor experiència de ‘practicum’ a l’alumnat del centre.

LA DIPUTACIÓ, UNA DE LES PRINCIPALS MECENES

La Diputació Provincial és una de les principals fonts de finançament d’aquest centre en què estudien aquest curs vora 1.280 alumnes, provinents en la seua majoria de la província. Enguany s’han comptabilitzat alumnes de 60 municipis de Castelló i de fins a 23 províncies espanyoles i quatre països del món. Per a aquest any, ha recordat Martí, s’ha signat un conveni de col·laboració dotat en 111.000 euros per a reforçar la qualitat dels estudis universitaris que s’ofereixen a Vila-real. Martí, com a professor, ha afegit que “crec en l’educació com una garantia de futur i com la millor eina per a construir una societat més justa, lliure i preparada”.

El president ha tancat la sessió recordant la seua vinculació amb la UNED a través de la seua participació destacada en cicles de conferències. En aquest sentit, ha mostrat el seu desig de retrobar-se “molt prompte” amb la comunitat universitària fent “el que més m’agrada, ensenyar filosofia des de la pell dels grans mestres filòsofs de la història”.

A la reunió també han estat presents la directora del centre, María Rosario Andreu, representants del centre i de l’Ajuntament de Vila-real i el vicerector adjunt de centres associats, Íñigo Tejera.