Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Fira MART que impulsa la Diputació inclourà performances

La Fira MART que impulsa la Diputació inclourà performances

22 d'octubre. La Fira Internacional d'Art Contemporani de Castelló (MART) inclourà del 16 al 19 de novembre diverses performances reivindicatives que mostraran distintes concepcions del món. És una mostra més de la riquesa d'aquesta mostra que es consolida ja en la seua quarta edició com la cita més important per a l'art contemporani a la Comunitat Valenciana i referent a nivell nacional.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sals, ha posat en valor “aquesta riquesa d'oferta en una fira que es caracteritza per la varietat de peces, d'escenaris, d'expressions artístiques i que configura una experiència única per a les visites, sempre entorn de l'art contemporani”.

En definitiva, la fira MART mostra així el seu costat més lúdic per a oferir la visió àmplia i diversa que comprén actualment tot el panorama de l'art contemporani.

MART Social

Cal tindre en compte que l'edició de 2017 de MART Social presenta els noms més impactants del panorama artístic nacional. Aquest espai es destina a donar cabuda a muntatges artístics de qualsevol tipus i gènere. En aquest cas, les intervencions performativas i accions participatives s'han seleccionat davall el comissariat de Laura Serradilla i es converteixen així en un altre dels punts forts de la fira per oferir un programa singular i únic.

Entre la programació que es podrà contemplar en els quatre dies de la fira, destaca Miss Beix, el personatge encarnat per Ana Esmith, realitzarà distintes performance durant el divendres i el dissabte. Un personatge que naix amb el clar objectiu de reivindicar el dret de tota dona a no estar perfecta tot el temps, el dret a jugar amb la pròpia imatge.

També la performer i poetessa Violeta Nicolás ha preparat una peça molt especial que presentarà per primera vegada al públic junt amb la seua germana Miriam que té Síndrome de Down. En aquest cas l'activitat està programada per al dissabte a les 18h.

I també el dissabte serà el torn de disfrutar de l'art performatiu de Miguel Andrés el mantra del qual és "No concep el món d'una altra manera que no siga creant, investigant o reflexionant". Andrés és un dels artistes performers espanyols més llorejats del moment per la crítica i el públic en certàmens de tot el món.

Miguel Andrés porta a MART un art work shop en el què serà necessària la inscripció prèvia per a participar en la seua intervenció.

A més, entre la programació de MART Social, també destaca el diumenge, l'artista Yolanda Domínguez que realitzarà l'acció participativa Gym Wim Session sobre el triomf del femení.

Música amb 'MART Music'

D'altra banda, la intervenció d'aquest espai representatiu es complementarà amb MART Music, també comissariat per Laura Serradilla, i que obri la fira a les propostes musicals. En aquest cas, la comissària ens proposa el divendres 17, a les 18h, una performance musical a càrrec del Cul Eclèctic que abordarà el tema de l'autisme. La música, els seus cossos, l'escenografia i el videarte s'uniran per a qüestionar i debatre sobre diferents realitats vitals articulades en conceptes com la rigidesa, la flexibilitat, la normalitat, la diferència o la capacitat d'adaptació.

També el divendres 17, a les 19h, tindrà lloc el concert de José Luis Miralles Bono en col·laboració amb l'Escola d'Arts i Superior de Disseny de Castelló (EASD-Castelló). La proposta de Miralles és una acció doble. D'una banda, una conferència que explora visualment i auditivament diferents tipus de partitures visuals. D'un altre, un concert de partitures amb piano de cua i projecció, en el que l'autor interpretarà en viu algunes d'aquestes peces i presentarà altres de la seua pròpia autoria.

Finalment, el dissabte 18 a les 20.30h serà el torn dels Ganglis que amb les seues divertides i àcides lletres passejaran el públic per un món de despropòsits entre el punk electrònic, el techno, el rock o la cumbia.