La Diputació reforça el seu treball amb els psicòlegs en la lluita contra la violència de gènere

La Diputació reforça el seu treball amb els psicòlegs en la lluita contra la violència de gènere
29 de Novembre de 2018

La Diputació reforça el seu treball amb els psicòlegs en la lluita contra la violència de gènere a la província a través d'unes III Jornades sobre la Violència de Gènere i l'Afectació dels Fills i Filles.

29 de novembre. La Diputació reforça el seu treball amb els psicòlegs en la lluita contra la violència de gènere a la província a través d'unes III Jornades sobre la Violència de Gènere i l'Afectació dels Fills i Filles que han congregat més d'un centenar de professionals que han millorat la seua formació en aquest tema. Amb això, el Govern provincial consolida la seua aliança amb els professionals a l'hora d'afrontar i treballar per eradicar aquesta xacra social. Un treball que es concentra en la posada en marxa del Projecte Llum, l'atenció psicològica especialitzada i urgent a víctimes secundàries de la violència de gènere (fills i filles o pares i mares de la víctima) en cas de succés greu.

Així ho ha explicat la diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, en la inauguració de la jornada. “Des de la Diputació visualitzem la nostra repulsa a la violència de gènere, a través de declaracions institucionals, amb llaços violetes i concentracions enfront de les portes del Palau Provincial, però volem anar més enllà. Creiem que l'educació és fonamental, i per això treballem de la mà d'AFAVIR i la comunitat educativa en el Concurs de Redacció contra la Violència de Gènere, però també creiem que és necessari articular recursos que milloren l'assistència de les víctimes, d'ací el nostre compromís amb el Col·legi de Psicòlegs amb aquestes jornades i amb la formació que hem impartit per a la posada en marxa del servei d'atenció psicològica d'urgència. Creiem que tothom ha d'estar unit contra aquest alifac, i la Diputació continuarà treballant amb tots els seus recursos”.

Jornada de Psicòlegs: formació especialitzada

La III Jornada sobre Violència de Gènere i l'Afectació dels Fills i Filles ha comptat amb un complet programa que ha deixat interessants aportacions als professionals de la província que han participat.

Així, després de la inauguració a càrrec de la diputada Vicente-Ruiz i la vicedegana 3a del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ha tingut lloc la conferència 'Acompanyament psicològic integral de la víctima de violència de gènere' a càrrec de la degana del Col·legi Oficial de Psicologia de Galícia, Mª Rosa Álvarez Prada.

Posteriorment, el psicòleg especialista en psicologia clínica, Juan Rodríguez Abellán, ha aprofundit en 'L'estrés posttraumàtic en la dona víctima de violència de gènere'. L'última de les sessions ha consistit en una taula redona sobre 'La detecció de la violència de gènere en diferents contextos i actuacions' amb la participació d'un equip multidisciplinari format per Mónica Añón, tècnica d'educació, Patricia Cantells, graduada en medicina, i les psicòlogues Pilar Hernández i Mª Luisa Simó. Una taula redona que ha estat moderada per Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana.

“Ajudar els professionals a formar-se de forma específica ens garanteix que els casos siguen identificats abans i podem prestar un millor servei a la societat. Coordinar tots els recursos que té la província, des dels distints àmbits és una prioritat per a caminar tots en l'eliminació d'aquest alifac”, ha conclòs Vicente-Ruiz.

Així, dijous que ve, 29 de novembre el Palau Provincial de la Diputació acollirà la Jornada d'Atenció Psicològica a les Víctimes Secundàries de la Violència de Gènere que reunirà desenes de psicòlegs i especialistes en l'atenció a les víctimes per a continuar millorant en aquest sentit.