Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

La Diputació reforça el programa Castelló Global Program per a consolidar població

La Diputació reforça el programa Castelló Global Program per a consolidar població

15 de desembre. La Diputació de Castelló està disposada a fer del creixement empresarial una oportunitat de creació d'ocupació i consolidació de població a tota la província i especialment a l'interior com a part de la seua campanya 'Repoblem', i és per això que ja ha reforçat junt amb l'Espaitec de la UJI, el CEEI i la Llançadora d'Ocupació el programa Castelló global program en tot el seu recorregut. Avui ha conclòs aquesta V edició amb la presentació per part de les 14 empreses participants del seu pla de creixement, una presentació que s'ha desenrotllat en la Universitat Jaume I.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha participat en aquest acte en què les empreses han presentat el pla de creixement en què han estat treballant durant els últims mesos, amb el suport dels mentors del programa i els formadors d'EDEM Escola d'Empresariat. “El Castelló global program està ajudant les empreses de la província a créixer i a generar nous llocs de treball, de fet totes les empreses que han participat ja estan ampliant les seues plantilles, inclús algunes ja han duplicat les seues plantilles”.

En aquest sentit, Aguilella ha destacat d'aquest programa que finança la Diputació i que té cost zero per a les empreses, que “ajudem les empreses que vullguen expandir la seua activitat a poder fer-ho reduint al mínim els riscos a través de previsió, formació i assessorament dels millors especialistes congregats en aquest programa. El finançament d'aquesta iniciativa s'emmarca en l'objectiu prioritari d'aquest Govern provincial per consolidar població als nostres municipis, crear en ells noves oportunitats econòmiques i ocupació, i no deixar escapar ni una miqueta de talent dels nostres joves i persones emprenedores”.

Cal assenyalar que l'acte d'avui ha comptat a més amb la participació del director acadèmic d'Espaitec, David Cabedo, qui ha reconegut, junt amb Aguilella, l'esforç realitzat per les empreses seleccionades durant els últims mesos i l'important impacte que té en el teixit econòmic empresarial de la província.

Important impacte a l'interior

Per a poder avaluar l'important impacte que està tenint la trajectòria del Castelló global program a les zones de l'interior de la província, cal tindre en compte que ja han participat 50 empreses de 24 municipis de la província, i que de mitjana han doblegat el seu volum de negoci i plantilles a partir de la seua participació en aquest programa d'acceleració empresarial.

“És la constatació amb xifres de l'efectivitat que tenen les mesures que estem impulsant des del Govern provincial per a ajudar al talent provincial a generar riquesa i també la consolidació de població als municipis de l'interior. Generar llocs de treball en aquestos pobles és tan important com que les persones que entren a treballar en aquestes empreses es queden a viure als seus pobles”, ha conclòs el diputat.

A partir de la clausura d'aquesta cinquena edició del Castelló global program, el Govern provincial, Espaitec, CEEI i Llançadora d'Ocupació continuaran el seu treball de col·laboració per definir la nova convocatòria de 2018.