Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació reedita les 'Trobades de Bandes' a partir del proper dissabte

La Diputació reedita les 'Trobades de Bandes' a partir del proper dissabte

12 d'abril.La Diputació de Castelló reeditarà aquest 2018 les 'Trobades de Bandes' com una de les seues propostes culturals més consolidades i amb les que referma el seu suport a les bandes de música de la província com màxima expressió cultural dels pobles de Castelló. Així, el Govern provincial començarà el dissabte a Viver aquest cicle de set concerts que recorrerà tot el territori provincial i ho farà amb el concert de tretze formacions musicals que participaran en la XXI Trobada de l'Alt Palància.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “aquesta iniciativa es correspon amb el treball que des del Govern provincial fem per promocionar i preservar la cultura castellonenca. Les bandes de música, reconegudes amb la distinció provincial al mèrit de les arts, són la més important expressió cultural dels nostres pobles, i des de la Diputació acompanyem els músics castellonencs des de les escoles d'educands fins al Certamen Provincial de Bandes de Música de què gaudirem la setmana que ve, passant per les trobades com a autèntics concerts de primer nivell per tots els racons de la província”.

Així, en la Trobada de Bandes de l'Alt Palància el pròxim 14 d'abril a les 17:00 hores a Viver participaran la Unió Artística Musical de Navajas, la Sociedad Musical de Segorbe, Unión Musical de Soneja, Unión Musical de Sot de Ferrer, Unión Musical y Cultural Santa Cecilia de Teresa, Unión Musical Sonidos de Artista d'Almedíjar, Unión Musical y Cultural de Altura, Sociedad Musical de Azuébar, Sociedad Artística Musical de Castellnovo, Asociación Cultural Unión Musical de Caudiel, Sociedad Musical y Cultural Otobesa de Jérica, Agrupación Músico Cultural Virgen de Loreto de Bejís i Unión Musical Santa Cecilia de Viver. 

Complet programa de trobades fins a finals de setembre

La trobada de Viver obri un ampli calendari de trobades en què les 80 bandes de música de la província podran posar en valor la qualitat de les seues interpretacions amb els seus integrants de totes les edats. Així, a la de l'Alt Palància li seguirà a Almenara el 23 de juny la Trobada de la Plana Baixa. Ja durant el mes de juliol, el dia 1, tindrà lloc la Trobada de l'Alcalatén-Alt Millars a Villahermosa. Durant el mes de setembre es desenrotllaran les trobades de la Plana Alta (el dia 15 a la Vall d'Alba), de la Plana Baixa (el 22 de setembre a Alfondeguilla). Aquest mateix dia 22 tindrà lloc a Tírig la dels Ports-Maestrat, per a concloure el 29 de setembre a Càlig amb la Trobada del Baix Maestrat.