Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació promou la introducció del vehicle elèctric a la província

La Diputació promou la introducció del vehicle elèctric a la província
2 de Juny de 2018

Aquesta nova iniciativa se suma a la de renovació del seu parc mòbil en què està introduint vehicles elèctrics i a gas com a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient

26 de juliol de 2018. La Diputació de Castelló promou la introducció del vehicle elèctric a la província amb la instal·lació de diversos punts de càrrega en les seues dependències. Aquesta nova iniciativa se suma a la de renovació del seu parc mòbil en què està introduint vehicles elèctrics i a gas com a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient. Cal tindre en compte que la institució provincial compta amb un parc mòbil de 70 vehicles utilitzats per al transport de personal de la institució, trasllat de material i la resta de serveis que presta la Diputació.

I és que aquest compromís amb la renovació del parc mòbil que arribarà fins al 70% de la flota en quatre anys, és el primer pas del Govern provincial de cara a implementar un pla estratègic “per a afavorir la introducció de vehicles en les nostres carreteres, promovent un canvi de mentalitat entre els conductors i conductores castellonencs mitjançant una actitud més respectuosa amb el medi ambient”, tal com ha explicat el diputat del Parc Mòbil, Francisco Juan Mars.

La Diputació, prescriptora mediambiental

En aquest sentit, el diputat ha insistit en la importància d'apuntalar una “gradual reconversió que deixe de banda les energies contaminants per a donar pas a aquelles més respectuoses amb el medi ambient i quina millor forma de fer-ho que convertint la Diputació en una prescriptora mediambiental provincial”.

És per això que ja ha començat la renovació gradual del parc mòbil de la Diputació adaptant-se en la direcció dels estudis derivats del Pla estratègic que elabora la institució provincial. D'aquesta manera, tal com ha ressenyat el diputat, “la Diputació exercirà un paper exemplificant per a la ciutadania i ajuntaments”.