La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació promou l'innovador projecte 'Robòtica per la igualtat'

La Diputació promou l'innovador projecte 'Robòtica per la igualtat'
3 de Decembre de 2018

La Diputació de Castelló promou l'innovador projecte 'Robòtica per la Igualtat' en el Centre d'Educació Especial Penyeta Roja.

3 de desembre. La Diputació de Castelló promou l'innovador projecte 'Robòtica per la Igualtat' en el Centre d'Educació Especial Penyeta Roja. El Govern provincial col·labora amb aquest projecte desenvolupat per l'IES Álvaro Falomir d'Almassora que s'adreça a visibilitzar el pensament computacional d'una forma més igualitària. D'ell formen part distints projectes de mentorització d'alumnes de distints nivells i un d'ells està enfocat a alumnes amb necessitats educatives especials.

“Junt amb el meu company Luis Martínez de l'àrea d'Innovació estem implementant aquest innovador projecte en les aules del centre per a ajudar el professorat i alumnat a millorar el seu dia a dia. Les noves tecnologies formen cada dia més part de les nostres vides i els esforços del Govern provincial s'adrecen a impulsar el talent de l'alumnat dels nostres instituts que treballa en aquest tema amb eines que afavoreixen la qualitat de vida de l'alumnat del Centre d'Educació Especial”.

La Diputació ha adquirit diversos robots educatius per a poder ser utilitzats a través de l'alumnat de batxillerat per a mentoritzar l'alumnat del Centre d'Educació Especial Penyeta Roja. En concret, en el dit projecte es forma l'alumnat de tecnologies de la informació i comunicació perquè siga capaç d'aplicar els seus coneixements a ensenyar a alumnes i personal educador del Centre Penyeta Roja de manera que siguen aquests els que reben els majors beneficis del dit projecte, “no sols adquirint coneixements sinó socialitzant amb alumnes, de manera que els uns i els altres se senten més pròxims en l'adquisició i demostració de coneixements”, ha assegurat la diputada.