La Diputació presenta 'el Google de les ajudes europees' per a empreses i ajuntaments

La Diputació presenta 'el Google de les ajudes europees' per a empreses i ajuntaments
23 d'Abril de 2018

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí davant d'ajuntaments i empreses de la província l'Observatori Europeu de Finançament, una innovadora eina que a manera de gran buscador permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de financiació de forma personalitzada a empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i la resta d'entitats de la província de Castelló.

23 d'abril.La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí davant d'ajuntaments i empreses de la província l'Observatori Europeu de Finançament, una innovadora eina que a manera de gran buscador permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de financiació de forma personalitzada a empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i la resta d'entitats de la província de Castelló. Es tracta d'un gran buscador que el Govern provincial ha creat des de Partenàlia com a gran aposta per l'acostament dels recursos de la Unió Europea a la generació de noves oportunitats de desenvolupament a la província de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat l'Observatori en el desenvolupament de la Jornada 'Castelló Província Europea: Eines i casos d'èxit' que ha tingut lloc en la Diputació. 

“Estracta d'una revolucionària eina de navegació útil que permet buscar, filtrar i reunir tots els fons europeus de finançament de forma personalitzada a les circumstàncies de cada empresa, ajuntament o entitat. És el Google de les ajudes europees per a facilitar el procés de finançament de forma senzilla, intuïtiva i amb assessorament expert inclòs. Amb servei 24 hores i set dies a la setmana. Es tracta de no deixar escapar cap oportunitat per a aquesta terra i rendibilitzar al màxim cada inversió”. 

El servei, ja disponible, requereix una subscripció gratuïta en la qual la persona usuària aporta les característiques tècniques, econòmiques i de personal que delimitaran la seua recerca per a personalitzar-la al 100%. A partir d'aquest moment, rebrà notificacions i alertes de les convocatòries que es corresponen amb els seus interessos i capacitats.

“En un primer moment, quan sentim parlar de finançament i ajudes europees ens pot resultar un procés complex i llunyà, i que aquestos fons no estan pensats per al nostre ajuntament, empresa o associació. Aquesta desinformació provoca que moltes vegades renunciem a ells o ni tan sols intentem demanar-los. I amb aquest Observatori pretenem evitar precisament això, perquè des del Govern provincial no estem disposats a deixar escapar les oportunitats que se'ns presenten”, ha assegurat Moliner.

La Diputació ha creat aquesta nova eina ja disponible per a totes les entitats de la província interessades des de la seua presidència de l'associació europea de províncies Partenàlia i fruit de l'escolta activa del president Moliner cap a tots els territoris que la conformen. Amb aquest nou servei, el Govern provincial pretén que Castelló aprofite totes les oportunitats que ens brinda la UE amb les seues moltes convocatòries d'ajudes en matèria de desenvolupament rural, emprenedoria, sostenibilitat, innovació i projectes de cooperació d'empreses. 

Oficina Europe Direct, la més ambiciosa aposta per acostar Europa a Castelló

Amb aquesta nova plataforma online, el Govern provincial amplia la seua labor europeista amb els serveis informatius que ja ofereix a través de l'oficina Europe Direct com a finestra directa d'informació a tots els recursos que genera la Unió Europea. Cal tindre en compte que la creació d'aquesta nova oficina d'informació oficial de la UE acosta la província amb un canal directe de comunicació a tota la informació, la política i la gestió de la Unió Europea.

És per això que el president Moliner l'ha qualificat com “l'aposta més ambiciosa d'aquest Govern provincial per acostar Europa a Castelló i Castelló a Europa”.

Cal recordar que l'oficina s'ubica en l'edifici de Noves Dependències de la Diputació, en l'avinguda de la Vall d'Uixó de la capital de la Plana.