La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació prepara un innovadora trobada de dones emprenedores del món rural

La Diputació prepara un innovadora trobada de dones emprenedores del món rural
8 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló prepara una innovadora i ambiciosa trobada per l'emprenedoria rural femenina i per a impulsar el talent de les dones en l'entorn rural de cara a continuar impulsant les seues oportunitats.

8 d'octubre. La Diputació de Castelló prepara una innovadora i ambiciosa trobada per l'emprenedoria rural femenina i per a impulsar el talent de les dones en l'entorn rural de cara a continuar impulsant les seues oportunitats. Així, el Govern provincial ha convocat la trobada 'Dones, igualtat i ruralitat pluriactiva' que tindrà lloc a Llucena el pròxim 18 d'octubre, una convocatòria amb què aplica la innovació per a millorar les oportunitats de les dones de l'àmbit rural de la província i alça la seua veu per a visibilitzar les seues reivindicacions i problemàtiques.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “serà un punt de trobada, d'acostament, anàlisi i posada en comú per a dones emprenedores i empresàries l'activitat de les quals estiga vinculada amb la ruralitat des d'una perspectiva àmplia”.

En aqueix sentit, el diputat Aguilella ha mantingut diverses reunions preparatòries amb associacions i organitzacions expertes en la temàtica de dones rurals i iniciatives empresarials per a marcar aspectes d'interés que estaran presents aqueix dia d'intercanvi i reflexió. “Un dels objectius és conéixer de primera mà quins són els principals desafiaments que presenten les dones que aposten per desenvolupar projectes i en quina mesura es poden impulsar i recolzar iniciatives per a la millora social, professional i vital de les persones que treballen a zones rurals. La meta és donar veu a les dones rurals per a arreplegar les seues propostes i ajudar a convertir-les en realitat des de la Diputació de Castelló”.

Emprendre i dirigir en femení

Aquest esdeveniment s'emmarca dins del programa “EMPRENDRE I DIRIGIR EN FEMENÍ” que des de l'Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica 2018-19 busca ajudar dones emprenedores siga quin siga el sector en què treballen o el moment en què es trobe el seu projecte. En aquest cas afegint el context rural travessat per enfocament de gènere. La cita s'ha fixat per a reforçar la commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural.

La multifuncionalitat dels papers de les dones rurals fa necessari reconéixer les seues contribucions a l'economia; cal tindre present que les dones que viuen o treballen a zones rurals no constitueixen un grup homogeni ja que les seues situacions personals, ocupacions, necessitats i interessos varien molt d'unes a altres.

Vivint en les nostres societats un context d'urbanització cada vegada major és essencial conéixer i recolzar una població activa dinàmica i pròspera a zones rurals i prestar especial atenció als diferents papers que les dones exerceixen.

Temes pràctics i d'interés per al dia a dia de les emprenedores

Entre els temes que es tractaran en la jornada s'inclouen: Enfocament de gènere i custòdia del territori; dones ruralitat i emprenedoria social: Impacte econòmic; La realitat plural de les dones: Neorurals, autòctones, hereues, innovadores....; Abordant les tic [tecnologies informació i comunicació]: Accessibilitat, usos i formació.

Cal assenyalar que les conclusions d'aquesta jornada d'octubre a Llucena del Cid seran estudiades i compartides per a des de la Diputació abordar després un suport ajustat a les necessitats i interessos plantejats per les participants.

Nota: Adjuntem el programa complet en un altre document per si és del vostre interés.