La Diputació i l'UJI premien a estudiants dels programes ‘Impuls Rural’ i ‘Talent Rural’ pel seu esforç i treball

La Diputació i l'UJI premien a estudiants dels programes ‘Impuls Rural’ i ‘Talent Rural’ pel seu esforç i treball
22 de Decembre de 2021

Els diputats de Desenvolupament Rural i Promoció Econòmica, Santi Pérez i Pau Ferrando, han valorat positivament la resolució de tots dos programes i manifesta el seu desig de continuar fomentant als estudiants pràctiques i treball en l'entorn rural

Continuant amb la seua aposta pel foment de l'entorn rural, la Universitat Jaume I (UJI) i la Diputació de Castelló han organitzat un acte de clausura per a premiar l'esforç i l'aprenentatge d'estudiants participants en els programes ‘Talent Rural i ‘Impuls Rural’, als quals s'han entregat diplomes acreditatius de la seua participació. A aquest acte han acudit el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando i la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de l'UJI, Inmaculada Rodríguez.

En l'acte, Santi Pérez ha afirmat que tots dos programes ‘’formen part de l'estratègia d'aquesta institució provincial contra la despoblació’’. Sobre aquest tema, ha subratllat que permeten ‘’acostar a estudiants amb un gran talent a municipis xicotets del nostre territori’’. Pérez ha explicat que un total de 16 estudiants han realitzat les seues pràctiques en municipis rurals i ha manifestat el seu desig de ‘’continuar projectant aquests programes per a fomentar entre l'estudiantat pràctiques i treball en l'entorn rural’’.

S'han concedit sis beques de dos mesos als ajuntaments de Benlloc, Almedíjar, Atzeneta, Caudiel, Todolella i la Jana. Al seu torn, 10 estudiants de magisteri s'han beneficiat d'aquesta beca, amb una inversió total entre totes dues de 13.500 euros.

Per part seua, el diputat Ferrando ha agraït la participació de l'alumnat i ha remarcat que l'objectiu principal de la institució és ‘’dinamitzar l'entorn rural mitjançant les sinergies que es creen entre el talent universitari que aporta l'alumnat i el saber fer de les empreses que desenvolupen la seua activitat en zones amb menys població’’.

A més de ser commemorats, els estudiants participants han posat en valor tot l'aprés en aquests mesos en l'entorn rural, aportant experiències i solucions innovadores a uns certs desafiaments actuals que limiten el desenvolupament rural sostenible. Santi Pérez ha assegurat que mitjançant tots dos programes ‘’l'alumnat ha desenvolupat competències transversals tan importants per al seu èxit professional com són la iniciativa, l'anàlisi crítica o l'emprenedoria’’.