La Diputació i la Generalitat preparen dos convenis per valor de 3 milions d’euros per al manteniment dels centres educatius de Penyeta Roja

La Diputació i la Generalitat preparen dos convenis per valor de 3 milions d’euros per al manteniment dels centres educatius de Penyeta Roja
11 de setembre de 2021

L’equip de govern elevarà al pròxim ple del 14 de setembre la proposta d’acord per a la seua validació

L’equip de govern de la Diputació de Castelló elevarà al ple del pròxim dia 14 de setembre la proposta d’aprovació de dos convenis amb la Conselleria d’Educació per al finançament del complex socioeducatiu de Penyeta Roja. El text acordat assenyala que serà la Generalitat qui, en el marc de les seues competències, se’n farà càrrec de la major part del finançament dels centres, mentre que la institució provincial s’encarregarà de la gestió.

L’aportació autonòmica s’ha establert en tres milions d’euros, dels que 1,9 milions d’euros s’assignaran per al manteniment de quatre unitats de primària i huit de secundària al centre de tecnificació esportiva; mentre que l’1,1 restants serviran per a sufragar les nou unitats que conformen el centre d’educació especial.

Amb l’aprovació del conveni, que també haurà de passar pel Ple del Consell, la Diputació de Castelló es compromet a prestar el servei d’ensenyament de forma totalment gratuïta en ambdós centres.

La vicepresidenta de la Diputació i diputada responsable de Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha indicat que el conveni tindrà una durada d’un any. Puerta ha ressaltat que «és molt important que les administracions cooperen per a millorar la qualitat de l’educació i el rendiment escolar».