La Diputació i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó treballaran per a potenciar com a recurs turístic el poblat iber de Sant Josep

La Diputació i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó treballaran per a potenciar com a recurs turístic el poblat iber de Sant Josep
26 de Novembre de 2020

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat hui el jaciment arqueològic junt amb l’alcaldessa, Tania Baños, amb qui ha traçat un primer esborrany del pla d’actuació

La Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó desenvoluparan un pla de treball conjunt amb la intenció de posar en valor el poblat iber de Sant Josep. La finalitat és integrar aquest assentament preromà en l’oferta turística de la localitat i que aquest, con conjunt amb les Coves i el seu paratge, esdevinga la gran carta de presentació de la Vall al turista experimentat en cultura i patrimoni.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha estat aquest matí en aquest emblemàtic emplaçament junt amb l’alcaldessa de la localitat i també diputada d’Esports, Tania Baños, amb qui ha traçat un primer esborrany del que serà el futur pla d’actuació, per al qual esperen comptar amb la participació d’altres administracions. En aquesta trobada, ambdues han estat acompanyades pel regidor de Desenvolupament Econòmic, Jorge García, i la titular municipal de Cultura, María Cruces.

Entre d’altres punts, Sanz ha destacat que el jaciment valler s’ha inclòs dintre del programa de difusió del patrimoni prehistòric provincial i que el següent pas serà posicionar Sant Josep com un dels enclavaments ibers més interessants per a descobrir del nostre entorn més pròxim, el que serà una oportunitat d’or per a impulsar l’interés turístic de la zona sud castellonenca. “A la nostra província comptem amb infinits recursos culturals que hem de saber explotar de forma respectuosa perquè es convertisquen en una nova excusa perquè cada dia més gent vinga i consumisca a la nostra terra”.

En termes similars s’ha expressat l’alcaldessa Tania Baños, qui ha destacat que “des del govern municipal hem intensificat des de fa anys la recuperació i la dinamització cultural de tota la zona arqueològica amb importants resultats, per això creiem que ja estem a en predisposició de donar un pas més i començar a exportar-la més enllà de la Vall”. En aquest sentit, ha agraït la sempre disponibilitat de Sanz per a tractar les reivindicacions de la localitat.

UNA ZONA DE PROJECCIÓ TURÍSTICA

Aquest enclavament històric té una gran projecció al situar-se en el turó que acull en el seu interior les emblemàtiques coves de Sant Josep, el riu subterrani navegable més llarg d’Europa i el segon destí turístic més visitat de la província després del castell de Peníscola. Al seu costat es troba situada l’ermita de la Sagrada Família, del segle XVII, i el seu museu d’art-sacre.