Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació traspassarà a la Generalitat el segon trimestre de l’any el centre de recepció menors de Penyeta Roja

La Diputació traspassarà a la Generalitat el segon trimestre de l’any el centre de recepció menors de Penyeta Roja
14 de Febrer de 2020

La vicepresidenta, Patricia Puerta, destaca el treball desenvolupat aquests mesos per a “regular el servei i deixar d'assumir una competència que no ens corresponia”

La Generalitat Valenciana assumirà a partir del segon trimestre de l’any 2020 el centre de recepció de menors que fins hui gestionava la Diputació de Castelló en el complex socieducatiu Penyeta Roja. L'objectiu, com destaca la vicepresidenta de la institució provincial i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, és “deixar d'assumir una competència impròpia que tenia la Diputació i que el servei compte amb tots els preceptes legals i de seguretat jurídica en benefici dels menors”.

Es tracta d'un pas fonamental dins de l'estratègia de l'actual corporació provincial, que des de la incorporació de l'actual equip de govern el mes de juny passat ha centrat la seua mirada en l'àrea social i en la seua necessària regularització. “La Diputació no té competència en aquesta matèria i era alguna cosa que urgia resoldre”, assenyala Patricia Puerta, qui vol posar en valor “l'esforç que s'ha realitzat per a donar la millor eixida a aquesta situació anòmala”.

La vicepresidenta, així mateix, destaca el treball colze colze amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a buscar la solució més adequada, tant per a totes dues administracions com per als menors, pendents en tot cas de l'ofici que ha de remetre l'administració autonòmica per a continuar avançant.

La informació de tot el procés iniciat aquests mesos ha sigut constant, amb reunions amb les organitzacions sindicals i l'àrea social, així com la de recursos humans, per a poder concretar els passos a donar. Així, la conselleria està ultimant tot el treball en el centre de recepció Verge de Lledó de la conselleria en la capital de la Plana, instal·lacions en les quals reubicarà als joves. “Del que es tracta és que per als menors el canvi siga el menys traumàtic possible”, destaca Patricia Puerta.

Plantilla

De manera paral·lela, la Diputació treballa en la recol·locació de tota la plantilla de funcionaris que treballa en el centre de recepció de menors de Penyeta Roja, que es quedarà en la institució provincial, “tal com era el seu desig”, explica la vicepresidenta.

En aquest sentit, en els pròxims dies es realitzaran diverses reunions amb les caps de cada servei del complex per a “posar damunt de la taula tot el mapa de la situació”. Així, tot el personal funcionari, unes 30 persones, “serà reubicat en la mesura de les possibilitats en altres àrees de Penyeta Roja i, també, en altres llocs de treball que contemplen les seues mateixes categories”. Per a això, s'està realitzant un complet estudi per a veure la millor de les solucions, que inclouen formació per al personal en el cas d'així ho necessiten.

La transparència està marcant tot el procés ja que, al marge de les reunions amb els sindicats, dijous passat 13 de febrer la vicepresidenta de la Diputació es va reunir amb tots els treballadors i treballadores del centre en Penyeta per a “explicar-los de primera mà la situació”, en la qual es va informar a més que, per qüestions legals, és inviable continuar comptant amb els interins que treballaven en el centre.