La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació suspén el ple de març i reorganitza comissions i junta de govern per a realitzar-les de manera telemàtica

La Diputació suspén el ple de març i reorganitza comissions i junta de govern per a realitzar-les de manera telemàtica
24 de Març de 2020

El president de la institució, José Martí, insisteix que “les institucions hem de fer un esforç per a evitar les reunions presencials i mantindre operatius els serveis essencials”

La Diputació de Castelló continua reforçant el seu compromís amb l'aplicació de les mesures més adequades per a frenar l'expansió de la pandèmia del coronavirus i reorientar la seua activitat diària al teletreball. La Junta de Govern celebrada aquest matí, realitzada amb el mínim cuòrum permés, ha donat compte en aquest sentit del decret signat pel president, José Martí, pel qual s'ha acordat la suspensió del ple ordinari previst per al dimarts 31 de març.

Tant des dels serveis tècnics com de l'àrea de Prevenció i Riscos Laborals s'ha insistit en la dificultat de celebrar la sessió plenària de manera presencial amb les adequades condicions de seguretat a aplicar en l'actual Estat d'Alarma, per aquest motiu des de l'equip de govern s'haja decidit suspendre el ple, una mesura que ja ha transmés José Martí als portaveus dels grups de l'oposició.

En qualsevol cas, les àrees d'Innovació i Informàtica de la Diputació estan treballant de manera intensa per a articular totes les opcions tècnica i legals perquè, en el cas que l'Estat d'Alarma decretat pel Govern es prolongue, es pogueren celebrar sessions extraordinàries i urgents del ple de manera telemàtica i amb el mínim cuòrum exigible.

Al marge del ple, s'ha acordat aglutinar tot el contingut de les comissions informatives en una que, igual que la Junta de Govern, es realitzarà de manera telemàtica i sense una temporalitat prefixada ja que es convocarà en funció de la pròpia gestió diària de la Diputació.

Sobre aquest tema, José Martí, que ha participat en la Junta de Govern per videoconferència des de la seua casa a Suera, explica que “amb la situació d'alarma que viu el país tots hem de corresponsabilitzar-nos per a frenar la corba de l'expansió del virus”. Per això, “cal intentar reduir al màxim les reunions presencials, però al mateix temps que la institució continue avançant, tant a aprovar totes les disposicions per a combatre els efectes socials i econòmics de la pandèmia a la província de Castelló, com en les activitats essencials de la Diputació de cara als municipis”.

Així, assenyala que les juntes de govern i la comissió informativa es podran continuar desenvolupant de manera telemàtica, però sense l'habitual perioricitat que havia de celebrar-les cada dimarts. “Serà la pròpia dinàmica de la casa i la necessitat d'anar tramitant les actuacions que desenvolupa la Diputació la que ens anirà marcant la necessitat de convocar-les”, assenyala Martí.

Comité de Seguiment i Estratègia del COVID-19

Al marge de la Junta de Govern, aquest matí s'ha celebrat una nova reunió del Comité de Seguiment i Estratègia del COVID-19, per a analitzar les mesures internes aplicades en la institució provincial i l'elevat grau d'aplicació del teletreball. Així, d'una plantilla integrada per 585 homes i dones -entre personal laboral, funcionaris i tallers-, el 90 per cent està teletreballant en els seus domicilis o està exempt de treball presencial per ser personal especialment vulnerable.

A més, els tècnics de la casa han donat compte de l'esforç diari per mantindre tots els serveis i obres que hi ha en marxa, així com l'assistència tècnica habitual als municipis.