Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació renovarà Penyeta Roja per a aconseguir la certificació de centre de tecnificació esportiva

La Diputació renovarà Penyeta Roja per a aconseguir la certificació de centre de tecnificació esportiva
29 de Gener de 2021

Aquest 2021 es duran a terme les obres de remodelació de les actuals instal·lacions per un import de 1,56 milions d'euros, pas necessari per a aconseguir aquesta homologació

La Diputació de Castelló treballa en l'homologació de Penyeta Roja com a centre de tecnificació esportiva (CTE). Es tracta d'un tràmit que va molt més allà d'un simple canvi de nomenclatura -actualment funciona com a centre d'iniciació tècnica esportiva-, ja que aquesta nova condició permetrà al recinte socioeducatiu de la Diputació ampliar l'actual oferta formativa que brinda en matèria d'esports. Això, al seu torn, serà un al·licient més per a posar Castelló en l'elit esportiva a nivell nacional amb un dels centres d'educació esportiva millor valorats d'Espanya.

Per a fer-ho possible s'haurà d'escometre la remodelació de l'actual recinte educatiu per a adaptar-lo a la normativa que regula aquest tipus de centres, una actuació que abandera des de 2019 la Diputació Provincial i que costejarà aquest 2021 la Generalitat amb una inversió de 1,56 milions d'euros. El pagament es concretarà a través d'un conveni de col·laboració pendent de signar.

Per a avançar en aquest i altres aspectes, el director general d'Esports, Josep Miquel Moya, ha estat aquest divendres en el recinte socioesportiu de la Diputació de Castelló per a conéixer l'estat del complex i abordar totes les seues possibles vies de creixement.

La vicepresidenta de la institució, Patricia Puerta, qui ha exercit d'amfitriona, ha demanat que s'acceleren els terminis administratius perquè “com més prompte millor puguem començar les obres”. Puerta s'ha referit a Penyeta Roja com “uns dels projectes de la legislatura” i s'ha mostrat convençuda que en 2023 podrem parlar d'aquest centre “ja no tan sols com un referent de l'esport d'alt nivell i de l'olimpisme castellonenc, sinó també nacional”.

“Estem en una província de grans esportistes però, encara que no ho semble, comptem amb molt poca oferta formativa per a totes i tots els que volen dedicar-se professionalment a l'esport, per això promourem totes les accions que estiguen a les nostres mans per a donar-li la volta a aquesta situació“.

A més d'aconseguir aquesta certificació, el segon objectiu que persegueixen aquestes obres és actualitzar unes instal·lacions que al llarg dels anys han quedat desfasades. Puerta ha explicat que des de la seua creació en els anys 70 “mai no s'havia projectat una intervenció tan ambiciosa com aquesta, que servirà per a adaptar el recinte als reglaments actuals de construccions i eficiència energètica”. Amb això es farà realitat una reivindicació històrica de la comunitat educativa de Penyeta Roja, que porta anys reclamant actuacions globals i no ‘parches’.

El departament de Patricia Puerta treballa amb la idea de situar Penyeta Roja a l'altura dels centres de tecnificació esportiva que actualment existeixen a les províncies de València i Alacant, a manera d'aconseguir una vertebració real del territori a nivell esportiu.