La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació potència la seua aposta per la transparència

La Diputació potència la seua aposta per la transparència
12 de Decembre de 2017

La Diputació de Castelló vol fer arribar a tots els municipis de la província els valors i principis impulsats per Moliner, que han convertit la institució en un referent en matèria de transparència i Bon Govern.

12 de desembre. La Diputació de Castelló vol fer arribar a tots els municipis de la província els valors i principis impulsats per Moliner, que han convertit la institució en un referent en matèria de transparència i Bon Govern. Amb tal objectiu, el Govern provincial ha continuat avui a Castelló amb una nova jornada tècnica que porta celebrant des de fa més d'un any, per mitjà de les quals està afavorint la formació i difusió dels valors i principis associats a la transparència i l'ètica pública i el retre comptes entre els ajuntaments de la província.

L'objectiu, tal com ha destacat el diputat responsable de Transparència, Luis Martínez, no és un altre que el de “fer que tots els ajuntaments de la província, sense importar la seua dimensió, tinguen en el seu funcionament els principis estratègics sobre els quals es fonamenta el Govern de Javier Moliner i compten amb tots els recursos necessaris per a implantar el retre comptes i el Bon Govern en la gestió municipal”.

Per a això, l'edifici de Noves Dependències de la Diputació acull avui la jornada 'L'accés a la informació com a servei públic', que permetrà els consistoris complir la llei fent propis els principis de transparència “i inclús anar un pas més enllà i convertir-se en una administració modèlica en la seua relació amb les persones, obrint la seua gestió de bat a bat i fent del retre comptes un comú denominador de les seues polítiques”.

Acord impulsat per Moliner

Cal destacar que aquesta jornada, igual que les realitzades en els centres CEDES de la Diputació, estan organitzades per part del Servei d'Innovació de la Diputació i són fruit de les gestions realitzades pel president del Govern provincial per a fer realitat un conveni de col·laboració entre la Diputació i la Conselleria de Transparència de la Generalitat Valenciana.

Així, de la coordinació d'ambdues administracions en matèria de transparència s'estan derivant els tres pilars bàsics sobre els quals articular l'aplicació dels principis de transparència a tots els municipis: un programa formatiu per a personal públic, la prestació del servei als municipis per a la millor aplicació de la transparència i el suport a totes les iniciatives per millorar aquesta transparència, entesa no sols com el millor accés a la informació, sinó també com el millor retre comptes per part de la gestió pública en els distints nivells de l'Administració.

Referent nacional

Les jornades tècniques s'enquadren dins l'estratègia establida per la Diputació a fi “de continuar fent d'aquesta casa un referent nacional en matèria de transparència i Bon Govern”. En aquest camí cap a “una institució més transparent, ètica, participativa i pròxima a la gent”, s'està treballant actualment en l'Estratègia provincial per a la governança participativa.