Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació posa sobre la taula el paper de les emprenedores rurals

La Diputació posa sobre la taula el paper de les emprenedores rurals
9 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló posa sobre la taula l'important paper que juguen en el present i futur de la província les emprenedores rurals a través de la I Escola de la Tardor 'L'economia verda i nova ruralitat en clau de gènere' que es desenvolupa des d'avui i fins demà en el Centre CEDES de Morella.

9 de novembre. La Diputació de Castelló posa sobre la taula l'important paper que juguen en el present i futur de la província les emprenedores rurals a través de la I Escola de la Tardor 'L'economia verda i nova ruralitat en clau de gènere' que es desenvolupa des d'avui i fins demà en el Centre CEDES de Morella. La qualitat organitzativa d'aquesta innovadora trobada ha demanat el suport de prop de 60 emprenedores vingudes des de distints punts d'Espanya per a tractar de visualitzar les oportunitats de desenvolupament que ofereix l'entorn rural a les dones emprenedores.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha destacat en la inauguració d'aquesta trobada que “El Govern provincial recolza aquesta iniciativa per a fomentar que hi haja més dones emprenedores en l'àmbit rural com una via de desenvolupament fonamental per al futur dels nostres pobles i per a consolidar població en ells. Creiem en el talent de les dones i en la seua visibilització i foment com a via transformadora de la realitat dels nostres pobles. Per això, de la mà de les organitzadores de l'Escola de la Tardor, així com fem amb molts altres col·lectius durant tot l'any, generem iniciatives com aquesta de què estem molt satisfets i agraïts per la gran acollida que ha tingut”.

D'aquesta manera, s'han obert dues intenses jornades de debat, conferències, taules redones i networking per a millorar les oportunitats de creixement de les dones rurals emprenedores i també complir amb l'objectiu de trencar amb un cert aïllament de dones professionals i aprofitar les sinergies amb altres perfils professionals que viuen diàriament la realitat rural de la nostra província o de territoris semblants.

“Des de la Diputació recolzem aquesta convocatòria com una mostra més de la nostra aposta per consolidar població i igualar oportunitats a l'àmbit rural. Ens complau veure l'excel·lent resposta a aquestes jornades el que demostra l'interés per les noves ruralitats i per les noves oportunitats que es poden desenvolupar a l'àmbit rural de la nostra província”, ha assenyalat el diputat.

Programa plural i de qualitat

Cal assenyalar que bona part de l'atractiu d'aquesta trobada és que els responsables de l'organització s'han preocupat per dissenyar un programa plural, amb presència de dones professionals de sectors i activitats tan diverses com l'agricultura i la ramaderia fins a l'arquitectura, l'hoteleria i el sector serveis o les treballadores socials. A més, al marge de les ponents, s'ha aconseguit una important implicació del teixit empresarial i de persones emprenedores de l'interior de la nostra província en aquesta iniciativa perquè siga el més profitosa per a totes les participants.

Entre les participants en aquesta primera edició de l'Escola de la Tardor destaca avui dijous la ponència de Neus Albertos Meri, treballadora social i premi Isabel Ferrer 2017, també la trobada amb Marisa Soleto Ávila, llicenciada en dret i directora de la Fundació Dones. Sobre la taula, temes tan interessants com 'La realitat de les dones davant les noves ruralitats i l'ocupació', i xarrades i col·loquis com el que es refereix a la ramaderia i l'agricultura 'experiències i testimonis de dones des d'una perspectiva de nova ruralitat en clau de gènere'.