Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació injecta 336 mil euros a la renovació i construcció d’infraestructures a Soneja i Almedíjar

La Diputació injecta 336 mil euros a la renovació i construcció d’infraestructures a Soneja i Almedíjar
22 d'Octubre de 2021

El diputat de Cooperació, Ximo Huguet, subratlla el paper de la corporació per garantir la igualtat de serveis per a tots els castellonencs

La Diputació de Castelló ha invertit en els últims dos anys 336 mil euros en la millora, modernització i dotació de noves infraestructures públiques en les localitats de Soneja i Almedíjar, a l’Alt Palància. El diputat de Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, que ha estat aquest matí a ambdues localitats per a supervisar el desenvolupament dels projectes, ha destacat el paper de la corporació provincial «com a suport fonamental perquè les localitats amb menys múscul financer, generalment ubicades a l’interior, puguen disposar dels mateixos serveis que gaudeixen les grans àrees urbanes de la costa». Només enguany, ha recordat, l’equip de govern distribuirà 17,4 milions entre els ajuntaments castellonencs per a l’execució d’obres i el finançament de serveis per mitjà dels plans 135 i #ReactivemObres.

Soneja rep 206 mil euros

El diputat de Cooperació ha fet la seua primera parada a Soneja, on s’han injectat entre 2020 i 2021 més de 206 mil euros per a la construcció o renovació d’espais públics. Més concretament, ha visitat la zona esportiva, on s’han invertit 86 mil euros en la reforma dels vestuaris de la piscina municipal. Gràcies a aquesta intervenció s’han fet accessibles totes les instal·lacions, complint així la normativa vigent.

En els pròxims mesos es renovarà també a càrrec del Pla 135 tot el subsòl del carrer Maestro Aguilar, a fi de preparar la xarxa de proveïment d’aigua a l’augment poblacional que espera el Pla general. El pressupost és de 86 mil euros. Paral·lelament s’executarà el Pla #ReactivemObres, que a Soneja suposarà la peatonalització, per un import de 35 mil euros, de la coneguda com a ‘plaza de los Cubos’.

130 mil euros d’inversió a Almedíjar

Quilòmetres més endins, a Almedíjar, la Diputació de Castelló ha assumit el finançament dels treballs de tancament de l’edifici multifuncional, conegut popularment com ‘la pèrgola’. El pressupost de l’actuació ha ascendit a 50 mil euros.

A l’obra de la pèrgola cal sumar dues actualment en execució, la construcció del mur de contenció entre el carrer Voguera i el Poliesportiu i la renovació del prosceni, una que arrancarà en qüestió de setmanes a càrrec del nou pla #ReactivemObres, la renovació del carrer Barrio. L’assignació total que ha rebut Almedíjar per a la realització d’inversions en els últims dos anys és de 130 mil euros, considerablement superior a anys anteriors. Durant l’estada a Almedíjar, Huguet ha estat acompanyat pel primer edil, José Esteban Villanova.