La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació inverteix 75.000 euros en la ‘III Mediterrean Epic’, en la qual participen 700 ciclistes procedents de 32 països

La Diputació inverteix 75.000 euros en la ‘III Mediterrean Epic’, en la qual participen 700 ciclistes procedents de 32 països
12 de Febrer de 2020

José Martí destaca “l'important retorn econòmic i promocional” que genera una prova que mostra a tothom un paisatge dual de mar i muntanya

Des de demà dijous i fins diumenge que ve es disputarà a la província de Castelló la ‘III Mediterranean Epic’, la carrera per etapes de bicicleta de muntanya més important d'Europa i una de les principals a tot el món. Es tracta d'un esdeveniment esportiu en el qual prendran part al voltant de 700 corredors procedents de 32 països, que compta amb el suport dels ajuntaments d'Orpesa i Castelló, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló. La institució provincial aporta 75.000 euros per a la celebració d'aquesta prova, la qual cosa en paraules de José Martí “suposa una inversió que genera un important retorn per al sector de l'hostaleria i la restauració i altres relacionats", donat l'elevat nivell de participació.

El president de la Diputació ha donat la "benvinguda a casa" a tots els corredors i a les persones que els acompanyen, als quals ha assegurat que s'emportaran un gran record de la nostra província, "de la bellesa del seu paisatge, capaç de combinar mar i muntanya en pocs quilòmetres, i de la seua gent, acollidora i sempre hospitalària".

Per part seua, el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que aquesta carrera "és un esdeveniment esportiu de primer nivell a escala internacional, que contribueix al fet que la Comunitat Valenciana siga la Comunitat de l'Esport".

També ha intervingut la diputada provincial i alcaldessa d'Orpesa, María Jiménez, qui ha assenyalat que aquesta prova "suposa una oportunitat perquè Oropesa puga posar en valor tots els seus recursos, i perquè els ciclistes gaudisquen de les nostres muntanyes i les nostres platges pujats en la bici".

La Mediterranean Epic consta de quatre etapes, tres amb principi i final a Orpesa i una altra que comença i acaba a Castelló de la Plana. La primera d'elles, Orpesa-Orpesa, de 63 quilòmetres, partirà de la platja de la Conxa i s'endinsarà pel desert dels Palmes. Serà la primera presa de contacte amb la muntanya, en el que suposarà una etapa de nivell tècnic mitjà.

La segona etapa, Castelló-Castelló, de 55 quilòmetres, és la de major exigència tècnica, ja que presenta baixades vertiginoses i compta amb forts desnivells. Transcorre fonamentalment per la serra de Borriol.

L'etapa del dissabte, la tercera, Orpesa-Orpesa, de 84 quilòmetres, és la més llarga i oferirà als participants unes vistes inoblidables en passar pel Prat de Cabanes-Torreblanca.

La carrera finalitzarà el diumenge amb un recorregut de 50 quilòmetres entre Orpesa y Orpesa en el qual els corredors es trobaran amb una exigent muntanya i hauran de coronar el Alt del Colomer, de 700 metres d'altitud.

En l'acte de presentació de la ‘III Mediterranean Epic’, a més de ciclistes com Emily Batty i David Valero, també han estat presents l'organitzador de la prova, Héctor de la Cagiga; el regidor d'Esports de Castelló, Omar Braina; la diputada provincial d'Esports, Tania Baños; la presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.