Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació elaborarà un estudi tècnic per a planificar l'ajuda en maquinària que permeta atendre els danys per les pluges a Benicàssim, Vinaròs i Càlig

La Diputació elaborarà un estudi tècnic per a planificar l'ajuda en maquinària que permeta atendre els danys per les pluges a Benicàssim, Vinaròs i Càlig
25 de setembre de 2021

El president de la Diputació, José Martí, es reuneix amb els alcaldes dels tres municipis afectats, als qui ha traslladat de nou el suport de la institució

La Diputació de Castelló elaborarà un informe tècnic per a determinar els dies de treball i la maquinària necessària per a ajudar als municipis de Benicàssim, Vinaròs i Càlig en la reparació de tots els desperfectes que van ocasionar fa unes setmanes les fortes pluges que es van produir a les tres localitats.

Aquest és un dels principals acords als quals s'ha arribat en la reunió mantinguda al Palau Provincial entre el president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, amb les alcaldesses de Benicàssim i Càlig, Susana Marqués i Ernestina Borrás, respectivament, i l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, amb la presència a més de la diputada Ruth Sanz.

El president, en l'inici de la trobada, ha incidit en què l'atenció als municipis que han patit qualsevol mal a conseqüència d'una emergència com a pluges torrencials “requereix d'agilitat, i tots som conscients de la lenta burocràcia que porta aparellada l'haver d'habilitar partides econòmiques per a ajudar-los”. Per això, ha deixat palés que “sempre és més ràpid ajudar amb l'aportació de la maquinària per part de la Diputació, que també té el seu cost econòmic per als ajuntaments en el cas que hagueren d'assumir-la”.

En aquest sentit, ha recalcat que “tot és diners, ja siga en espècie com les màquines o en transferències, i sempre és més ràpid en aquestes situacions el primer que el segon”. Per tal motiu, el primer pas serà “una valoració dels tècnics per a veure necessitats i dies de treball que serien necessaris en cadascun dels municipis”.

Les dues alcaldesses i l'alcalde, per la seua part, han mostrat la seua satisfacció per l'ajuda que ja ha arribat en forma de maquinària per part del Consorci Provincial de Bombers i han coincidit en la mateixa línia en subratllar que “l'experiència ens demostra que és molt més pràctic comptar amb màquines que esperar una transferència de crèdit, que sempre és més lent”.

Al marge dels treballs que puguen desenvolupar-se en pròximes dates, des del Consorci Provincial de Bombers s'ha donat trasllat als representants municipals de les actuacions que es van realitzar ja els dies següents als aiguats. Així, segons ha comentat Abel Ibáñez, les màquines van estar treballant 18 dies a Vinaròs, la qual cosa es tradueix en un cost econòmic d'uns 9.000 euros. Pel que respecta a Benicàssim, es va actuar durant 22 dies el que suposa 11.000 euros. A això s'uneix a més la labor de les brigades de mitigació, treballs valorats en uns 13.000 euros, per la qual cosa entre totes dues actuacions, fins hui, a Benicàssim el valor s'eleva a 24.000 euros. Pel que respecta a Càlig, és aquests dies quan s'ha enviat maquinària per part del Consorci.