La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació va destinar en 2019 més de 508.000 euros per a modernitzar i reforçar la gestió administrativa dels ajuntaments a través del Sepam

La Diputació va destinar en 2019 més de 508.000 euros per a modernitzar i reforçar la gestió administrativa dels ajuntaments a través del Sepam
3 de Maig de 2020

El president José Martí destaca els prop de 285.000 euros invertits en noves tecnologies perquè les entitats locals oferisquen un millor servei a la ciutadania

Les oficines del Servei Provincial d'Assistència a Municipis (Sepam) van invertir en 2019 més 508.000 euros en la prestació de serveis a les entitats locals de la província de Castelló. És una dada oferida pel president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat que encara que la seu central es troba a Castelló, els seus serveis estan descentralitzats perquè compta amb oficines a Morella, Traiguera, Benassal, Onda, Montanejos i Segorbe. En elles es presta assistència jurídica, econòmica i informàtica als ajuntaments que disposen d'una menor capacitat de gestió. «Del que es tracta és d'ajudar sobretot als municipis més xicotets perquè puguen realitzar la millor gestió possible i que aquesta redunde en la prestació d'un millor servei a la ciutadania».

Segons ha dit, «l'any passat es va realitzar un important esforç en l'apartat de noves tecnologies, en el qual es van invertir prop de 285.000 euros per a la modernització d'entitats locals de menys de 20.000 habitants, la gestió pressupostària i comptable de 125 municipis, l'adaptació dels ajuntaments a la legislació sobre protecció de dades, l'adquisició de llicència antivirus actualitzables tecnològicament avançades i la gestió de dominis ‘.és’ amb els topònims oficials per a promoure la presència en internet de les entitats locals de la província.

Per part seua, el diputat provincial de Concertació amb els Ajuntaments i responsable del Sepam, Ximo Huguet, ha destacat els 150.043,72 euros del Projecte Servei de Base de dades Jurídica i Econòmica EN LÍNIA, que constitueix una eina fonamental de suport jurídic i econòmic per a 127 entitats locals per a estalviar temps, resoldre dubtes, guanyar en seguretat i incrementar la qualitat del servei.

Una altra inversió que ha posat en valor Huguet és la de 36.583,56 euros que s'han dedicat a la llicència de manteniment del Projecte Padró Municipal d'Habitants al qual estan adherides 114 entitats locals. «Fa possible l'actualització del padró municipal i la gestió i solució de les incidències produïdes en el procés de correcció d'errors per part de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)».

El Sepam també va destinar 11.205,81 euros a un projecte d'assessoria i gestió laboral de 35 municipis sobre gestió de nòmines, gestió fiscal, contractes o cotitzacions a la Seguretat Social.