La Diputació de Castelló i la Conselleria d'Obres Públiques culminen la millora de la carretera Cabanes-Orpesa, una reivindicació històrica de la comarca

La Diputació de Castelló i la Conselleria d'Obres Públiques culminen la millora de la carretera Cabanes-Orpesa, una reivindicació històrica de la comarca
La Diputació de Castelló i la Conselleria d'Obres Públiques culminen la millora de la carretera Cabanes-Orpesa, una reivindicació històrica de la comarca.
18 de Gener de 2023

Totes dues administracions han destinat més de 1,5 milions d'euros a consolidar l'asfaltat i reforçar la seguretat d'un vial que ja està obert al trànsit

La Diputació de Castelló i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat han culminat les obres de millora de la carretera CV-1486, popularment coneguda com la carretera de Miravet, que uneix les localitats de Cabanes i Orpesa. Es tracta d'un projecte que ha donat resposta a una «reivindicació històrica» per part dels usuaris i dels ajuntaments de la comarca», tal com ha assenyalat el diputat de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi Pérez.

Els treballs han consistit a establir dos carrils amb un eix central, amb trams de cuneta pavimentada que garanteix així la millora de la seguretat quan es creuen els vehicles. També s'han realitzat passos de ‘llom d'ase,’ complint l'avaluació ambiental establida per a reduir velocitat en diferents trams, en els quals a més existeix més perill pel pas d'animals.

En aquest sentit, s'ha aplicat una capa intermèdia d'aglomerat al llarg d'aproximadament 6 quilòmetres. També s'han finalitzat els treballs de senyalització horitzontal del vial mitjançant el pintat de les línies horitzontals laterals que delimiten la calçada d'aquest vial.

Es culmina així una obra esperada per part de tota la comarca, un eix que vertebra l'interior amb la costa tant a nivell turístic com de pas de treballadors de les diferents empreses. A més, com recorda Santi Pérez, és una carretera molt utilitzada pels ciclistes. El diputat de Carreteres ha agraït així mateix la «paciència» dels usuaris habituals, que a partir d'ara «ja comptaran amb una carretera més segura, sense sots i integrada en un espai de gran valor ambiental».

La millora de la carretera ha sigut un treball conjunt de la Generalitat, i la Diputació amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cabanes, titular d'aquest espai. «La unió de les administracions ha sigut fonamental per a poder obrir hui de nou el trànsit als vehicles», ha ressaltat Santi Pérez.