La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló reforçarà les oficines de suport als municipis amb més personal

La Diputació de Castelló reforçarà les oficines de suport als municipis amb més personal
6 de Juliol de 2020

El diputat Ximo Huguet respon així a una reiterada reivindicació dels ajuntaments més xicotets, que reclamen una major assistència tècnica per a poder optar a subvencions

Les Oficines d’Assessorament a Municipis (OFISAM) de la Diputació de Castelló comptaran amb més personal tècnic per a millorar i potenciar l’assistència i els serveis que des de la institució es presten als pobles amb menys capacitat econòmica i de gestió de la província. Aquest és el compromís que ha assumit aquest any el diputat de Concertació i Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis integrats a les OFISAM i els responsables dels sis centres, qui han estat els protagonistes d’una sèrie de reunions convocades per tal d’escoltar les seues demandes i propostes. La ronda va començar al gener amb les visites a Morella, Onda i Montanejos i s'han représ després de l'Estat d'Alarma amb reunions a Traiguera i Benassal i hui mateix a Segorbe.

Fruit d’aquest compromís, Huguet ha informat que recentment s’ha incorporat a l’oficina d’Onda de forma fixa -que dona cobertura a la zona de l’Alt Millars- un nou tècnic mitjà de gestió i dos més ho han fet a Segorbe i Morella en contracte d’acumulació de tasques. El diputat ha avançat que, aquest reforç, es destinarà a complir les reivindicacions dels municipis, que des de fa temps reclamen una major assistència tècnica per a sol·licitar i justificar subvencions. “Estem parlant d’un aspecte crucial per als ajuntaments més xicotets, que moltes vegades deixen perdre l’oportunitat d’optar a ajudes perquè no compten amb suficients professionals per a administrar-les”. Per una altra part, ha explicat que des de l’àrea que dirigeix s’estan estudiant totes les fórmules legals per a poder ampliar la plantilla de forma permanent.

En les trobades, els representants municipals, a banda del problema de les subvencions, també han posat sobre la taula la necessitat que des de les OFISAM s’augmente l’assessorament en matèria urbanística. Segons els alcaldes i alcaldesses, hi ha que agilitzar la tramitació de llicències urbanístiques i ampliar el suport als ajuntaments més modestos per a la redacció i execució dels Plans Generals d’Ordenació Urbana. El diputat de Concertació i Cooperació amb els Ajuntaments ha pres nota i s’ha posat a la disposició dels representants municipals “per a portar la vostra veu allà on calga”.

En general, els consistoris s’han mostrat molt satisfets amb les tasques que porta a terme la Diputació des de la xarxa d’OFISAM i valoren “molt positivament” l’assessorament en matèria administrativa, jurídica, econòmica i informàtica.

Hui mateix s’ha efectuat la reobertura de les sis oficines d’atenció als municipis, ubicades a Morella, Traiguera, Benassal, Onda, Montanejos i Segorbe. Per qüestions de prevenció, s’haurà de sol·licitar la cita prèvia a través del web https://cau.dipcas.es o contactant directament per via telefònica.