La Diputació de Castelló publicarà periòdicament dades estadístiques d'utilitat per a la ciutadania, empreses i universitats

La Diputació de Castelló publicarà periòdicament dades estadístiques d'utilitat per a la ciutadania, empreses i universitats
La diputada provincial de Participació i Transparència, Xaro Miralles.
4 de Febrer de 2023

La iniciativa s'emmarca dins de l'activació de l'estratègia de difusió i divulgació de dades obertes

La Diputació de Castelló ha posat en marxa una estratègia de difusió i divulgació de dades obertes a través de la qual publicarà de manera periòdica bases estadístiques d'utilitat per a la ciutadania, empreses i universitats. L'objectiu és que la reutilització d'aquestes dades, facilitats a través del Servei d'Administració en Innovació Pública, contribuïsquen a generar valor, riquesa i coneixement entre els usuaris. A més, hi haurà dades específiques que ajudaran en l'estratègia de lluita contra la despoblació.

Per a això, la Diputació de Castelló ha desenvolupat una estratègia que consisteix en la publicació i visualització dels datasets més descarregats, és a dir, més consultats, del seu portal de dades obertes. La publicació es realitzarà quinzenalment i podran consultar-se en el portal de dades obertes de la Diputació de Castelló: https://datosabiertos.dipcas.es/pages/portada/.

Totes les dades estaran en format obert perquè les i els interessats puguen accedir a ells i puguen descarregar-se o, simplement, per a ser consultats com un exercici de transparència i rendició de comptes de l'activitat de l'administració provincial.

Per a aquesta primera ocasió s'ha programat la difusió del dataset titulat: Planejament urbanístic. Aquest dataset contempla el sòl urbà, el sòl no urbanitzable, el sòl d'especial protecció, usos del sòl i les diferents figures de planejament urbanístic, així com en l'estat de tramitació en què es troben en els diversos termes municipals de la província.

Finalment, els datasets aniran acompanyats de visualitzacions destinades a explicar aquells conceptes de la informació que figura en les dades i que són fonamentals per a la seua millor comprensió o una fàcil implementació entre els reutilizadors.