Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

La Diputació de Castelló projecta per a finals d'estiu la millora de la carretera de Miravet entre Cabanes i Orpesa

La Diputació de Castelló projecta per a finals d'estiu la millora de la carretera de Miravet entre Cabanes i Orpesa
24 de Junio de 2021

La institució provincial destinarà 690.000 euros a la millora d'aquest transitat viari, que presenta importants deficiències després d'anys sense manteniment

La Diputació de Castelló treballa amb la previsió que les obres de renovació del vial que uneix Cabanes amb la Ribera i Orpesa – coneguda popularment com ‘la carretera de Miravet’ – arranquen a la fi de l'estiu, una de les actuacions més destacades de la institució provincial per a aquest 2021 “que reflecteix la importància que té per a l'actual equip de govern disposar d'una xarxa viària en les millors condicions”, com ha destacat el president de la Diputació, José Martí.

Martí, en aquesta línia, ha ressaltat que “invertir en les nostres carreteres és essencial per als municipis, especialment per als pobles d'interior que tant necessiten unes connexions amb les millors condicions per a poder tindre un desenvolupament turístic, comercial, ramader i industrial”. Així, ha insistit que aquestes vies de comunicació “són vitals per a generar riquesa i per a preservar la seguretat de les persones que transiten per elles”.

Un exemple és els diners invertits en 2020, més de 7 milions d'euros invertits, malgrat la borrasca Gloria i la pandèmia, “per a millorar la seguretat viària i la connectivitat” en la xarxa viària dependent de la institució provincial. La previsió per a aquest 2021 és que per a carreteres, pistes i camins les inversions de la Diputació de Castelló en 2021 freguen en conjunt els 9,8 milions d'euros.

Sobre aquesta important actuació en el vial que uneix Cabanes amb Orpesa, ja s'ha donat llum verda al projecte de millora del ferm, que des de fa anys presenta un evident desgast pel pas del temps. Amb l'aprovació del pla d'asfaltat, que tindrà un cost per a les arques provincials de 690.000 euros, s'inicia el compte arrere per a la consecució d'aquesta reivindicació històrica del veïnat i els ajuntaments de tots dos municipis. El diputat de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi Pérez, ha indicat per la seua part que, «per fi, es donarà una solució a aquest vial que suporta una important densitat de cotxes durant els mesos d'estiu i que s'havia convertit en un perill degut al mal estat de la carretera».

En les pròximes setmanes s'obrirà el termini de presentació d'ofertes a través del perfil del contractant, un pas que es preveu que s'allargue durant els pròxims mesos. Al seu torn se sol·licitaran els permisos pertinents a l'Ajuntament de Cabanes perquè autoritze les intervencions. L'adjudicació definitiva es realitzarà a la fi de l'estiu, quan es preveu que comencen a actuar les màquines en la zona.

Quant als detalls tècnics, l'àmbit d'actuació d'aquesta obra comprén sis quilòmetres de pista entre Cabanes i el ramal de doble carril cap a la costa. L'estat de conservació de la carretera és deficient per la manca de manteniment en les últimes dècades. La institució provincial s'encarregarà en primera instància de canviar tot el paviment, mentre que en una segona fase està previst que la Generalitat invertisca 869.000 euros en millores de la seguretat viària.

INTERVENCIÓ A LA CV-146

Durant l’execució dels treballs es preveuen talls intermitents en la via, pel que el trànsit rodat es desviarà per la CV-146, a uns quants quilòmetres al nord del vial. Anteriorment, la Diputació ha condicionat aquest tram davant la previsió d’un augment de pas de vehicles a motor i ha invertit 410.000 euros en l’ampliació de les cunetes, la protecció dels talussos per a evitar despreniments i la millora de la senyalització.