La Diputació de Castelló presenta ASICS Penyagolosa Trails 2023

La Diputació de Castelló presenta ASICS Penyagolosa Trails 2023
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada d'Esports, Tania Baños, en el sorteig de la MiM.
16 de Decembre de 2022

Els números amb dret a dorsal en la MiM són del 1164 al 2663

ASICS Penyagolosa Trails 2023 es posa en marxa amb el ja tradicional acte de presentació amb el sorteig de dorsals. Un moment característic de la prova en el qual els participants de la MiM han conegut els números de la sort. La papereta extreta pel president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, ha sigut la 1164, per la qual cosa els agraciats aniran des d'aqueix mateix número fins al 2663.

L'acte de hui l'ha dirigit la periodista Violeta Tena i ha comptat amb la presència del president, Josep Martí, la diputada d'Esports, Tania Baños, el diputat de bombers, Abel Ibáñez, el director general d'Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, la delegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, el representant de la Fundació Trinidad Alfonso, Dani Olmos, el màrqueting mánager d'ASICS Ibèria, Santiago Martínez, a més de representants del Villarreal CF, Facsa, Nutrinovex, Anitin, dels ajuntaments que formen part del comité d'honor i clubs col·laboradors.

El president de la Diputació assenyalava que "necessitem un interior socialment sostenible perquè la gent es queden als pobles. Perquè als pobles tenim la sensació que en parlar de sostenibilitat és com si les persones que viuen en ells estigueren de sobres." En aquest sentit, afegia que "he de dir que Penyagolosa Trails ens posa en el cim de les grans proves de muntanya, genera economia i constitueix campanya d'imatge i publicitat impagable. És a dir, contribueix a fer socialment més sostenible el nostre interior".

Per part seua, el director d'ASICS Penyagolosa Trails, Tico Cervera, destacava que "serà la primera edició de normalitat absoluta des de 2019. Amb unes xifres de preinscrits que són una mostra de ganes de recuperar el temps perdut (com el protagonista de la novel·la de Marcel Proust 'A la recerca del temps perdut') a causa de la pandèmia, i de viure el moment (Carpe diem), no deixar les coses per al futur (incert)". Cervera també ha volgut donar les gràcies als "4294 preinscrits de 38 nacionalitats i de 44 províncies espanyoles diferents. Com en anys anteriors, ens hauria agradat poder veure a tots i totes en la línia d'eixida, però no hem de superar la capacitat de les proves, tant per responsabilitat mediambiental com perquè els corredors puguen rebre l'atenció que mereixen".

Tico Cervera també ha volgut agrair l'esforç de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana en la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa, emblemàtic lloc de la província i meta de la MiM i la CSP. Finalment, indicava que "ASICS Penyagolosa Trails és més que un esdeveniment esportiu, volem difondre els valors d'esport, naturalesa i salutació, contribuir a dinamitzar el territori de l'interior de la nostra província i que l'esdeveniment siga una experiència d'esport i turisme per als corredors i corredores i acompanyants.

Durant l'acte també s'ha fet lliurament del xec de 1460 € a l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que corresponen a un euro per finisher que entrega ASICS Penyagolosa Trails a aquesta causa. En finalitzar l'acte, s'ha realitzat una foto de família amb tots els patrocinadors, entitats i clubs col·laboradors.