La Diputació de Castelló organitza una jornada sobre la violència de gènere i masclista en dones amb discapacitat

La Diputació de Castelló organitza una jornada sobre la violència de gènere i masclista en dones amb discapacitat
Foto d'arxiu de la vicepresidenta Patricia Puerta en la lectura de la declaració institucional del 25N.
26 de Novembre de 2022

L'acte tindrà lloc dimarts que ve 29 de novembre a la Ciutat de la Justícia de Castelló a partir de les 10.00 hores

La Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Càtedra d'Igualtat i Benestar Psicològic i Emocional Diputació de Castelló – UNED, ha organitzat la jornada ‘Dones, discapacitat i violència de gènere i masclista’ que tindrà lloc dimarts que ve 29 de novembre a la Ciutat de la Justícia de Castelló a partir de les 10.00 hores.

L'objectiu és analitzar la situació de les dones amb discapacitat en relació amb la violència de gènere per a dissenyar mesures i actuacions que contribuïsquen a la prevenció i detecció precoç dels casos de violència de gènere i faciliten el seu accés als recursos especialitzats.

La jornada començarà a les 10.00 hores amb la inauguració institucional a càrrec de la vicepresidenta i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, la vicerectora primera de la UNED, Rosa María Martín, i la coordinadora cap de les Oficines d'Atenció i Denúncies de Violència de Gènere de la Policia Nacional en la Generalitat Valenciana per a la Comunitat Valenciana, Pilar Bojó.

A les 10.30 hores tindrà lloc la primera conferència a càrrec de la professora titular de la UNED i directora de la Càtedra d'Igualtat i Benestar Psicològic i Emocional Diputació de Castelló – UNED, Teresa San Segundo on s'analitzarà l'impacte de la violència de gènere en les dones amb discapacitat.

A les 12.00 hores tindrà lloc la conferència ‘Les arrels de l'agressivitat i la violència’ a càrrec de la professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Guillazo. A continuació (13.00 hores), hi haurà una taula redona titulada ‘Combatre la violència masclista des del teixit associatiu’ en la qual s'abordaran experiències a càrrec de representants de les associacions i col·legis professionals.

Finalment, a les 14.00 hores, la cap del departament d'Igualtat de la Diputació de Castelló, Ana Portal, serà l'encarregada d'aportar les conclusions.

Més informació