La Diputació de Castelló organitza a Morella una jornada sobre la violència contra les dones

La Diputació de Castelló organitza a Morella una jornada sobre la violència contra les dones
Foto d'arxiu de la presentació de la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i Benestar Emocional, que col·labora en les jornades.
3 de Novembre de 2022

La vicepresidenta Patricia Puerta serà l'encarregada d'inaugurar aquesta cita que se celebrarà dilluns que ve 7 de novembre a les Sales Gòtiques de l’ajuntament

La Diputació de Castelló ha organitzat, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Morella i la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional, la jornada ‘Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista’ que tindrà lloc dilluns que ve 7 de novembre a les Sales Gòtiques de l'Ajuntament de Morella a partir de les 10.00 hores.

La vicepresidenta i diputada d'Igualtat, Patricia Puerta, serà l'encarregada d'inaugurar aquesta cita que té com a objectiu oferir coneixement actualitzat des de l'àmbit de la salut, del pensament i del dret perquè els recursos contra la violència de gènere de la província puguen nodrir-se dels últims avanços i així implementar els seus plans d'igualtat, tal com està recollit en l'Estratègia Provincial per a la Igualtat entre Dones i Homes de la Diputació de Castelló.

La jornada començarà a les 10.00 hores amb les intervencions de la vicepresidenta i l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i seguirà amb l'actuació musical del Duo Suggia.

A les 10.30 hores tindrà lloc la primera taula de reflexió i treball sota el nom ‘Xarxes imprescindibles per a abordar la violència de gènere i masclista. Aliances i col·laboracions’. Estarà moderada per la periodista Amparo Panadero Sáez i intervindrà l'especialista en medicina preventiva i salut pública i activista, Vita Arrufat Gallén.

A les 11.45 hores hi haurà una altra actuació del Duo Suggia i a les 12.00 hores donarà inici la segona taula de reflexió i treball sobre ‘Sexe i gènere, les seues disputes i confusions’. Estarà moderada per la cap de la secció d'Igualtat de la Diputació de Castelló, Ana M. Portal Nieto, i intervindrà la filòsofa Rosa María Rodríguez Magda, autora d'una trentena de llibres de pensament contemporani i feminisme, Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana en 2021 i Premi Dones Progressistes en 2022.

A les 13.15 hores s'abordaran els recursos provincials en un espai compartit per serveis experts en atenció directa a la violència com els Centres Dona Rural de Sant Mateu i Sogorb, jutjats i oficina de la víctima del delicte, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la Xarxa d'Agents d'Igualtat a la província. Aquesta taula estarà moderada per representants de l'Associació de Dones dels Ports, l'agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca, Elena Martínez Hurtado, i l'agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Morella, Mari Pau Giner.

La sessió de la vesprada començarà a les 15.45 amb l'actuació musical del Duo Suggia i a les 16.00 tindrà lloc una trobada per a debatre sobre qüestions en matèria d'igualtat. Aquesta taula estarà moderada per les agents d'Igualtat Mari Pau Giner i Elena Martínez Hurtado.

A les 17.00 hores tindrà lloc la tercera taula de reflexió i treball sota el títol ‘Lgtbifobia: legislació penal i administrativa’ i serà presentada per la directora de la Càtedra UNED – Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar emocional, Teresa San Segundo Manuel. En la mateixa intervindrà la fiscal especialitzada en violència de gènere i masclista, Susana Gisbert.

Finalment, a les 18.30 hores tindrà lloc la clausura amb la directora General de l'Institut de les Dones de la Generalitat Valenciana, María Such Palomares, i l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.