Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació de Castelló manté la seua ofensiva contra els mosquits realitzant tractaments terrestres la setmana vinent en 61 municipis de la província

La Diputació de Castelló manté la seua ofensiva contra els mosquits realitzant tractaments terrestres la setmana vinent en 61 municipis de la província
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez.
16 de Julio de 2022

El president José Martí destaca que la Diputació treballa de manera coordinada amb els ajuntaments i valora molt positivament l'esforç que realitza l'àrea de Medi Natural per a minimitzar les molèsties a la ciutadania i a les empreses vinculades a l'hostaleria i el turisme en l'estiu de la recuperació

La Diputació de Castelló realitzarà tractaments terrestres contra els mosquits en 61 municipis de la província de la costa i l'interior entre els dies 18 i 22 de juliol. Continua d'aquesta manera l'ofensiva de l'àrea de Medi Natural de la institució provincial contra aquests molestos insectes, conforme al full de ruta elaborat per la direcció del nou Pla Provincial contra els Mosquits, a partir dels estudis de situació que es realitzen de manera periòdica. Es tracta d'una estratègia orientada «a minimitzar els molèsties sobre la població en general i, molt particularment, sobre les empreses vinculades als sectors del turisme i l'hostaleria, l'any de la recuperació».

Ho ha explicat el president de la Diputació, José Martí, qui ha destacat que estem davant «una ofensiva de gran importància i gran intensitat, amb ritme constant, amb la qual ens hem proposat no baixar la guàrdia en nom del benestar de la ciutadania». En aquest sentit, ha vinculat la gran proliferació de mosquits amb el canvi climàtic i ha lamentat en veu alta que «encara hi haja negacionistes disposats a no admetre l'evidència”.

CALENDARI DE TRACTAMENTS DEL 18 Al 22 DE JULIOL

Dilluns, 18 de juliol de 2022

Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Moncofa, Xilxes, Almenara y La Llosa.

Dimarts, 19 de juliol de 2022

Torreblanca, Peñíscola, Cabanes, Oropesa del Mar, Almassora, Nules, Borriana, Vila-real, Les Alqueries y La Vilavella.

Dimecres, 20 de juliol de 2022

Traiguera, Sant Jordi, Cervera del Maestre, La Jana, Vilafamés, La Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Borriol, Viver, Jérica, Navajas, Altura, Geldo y Castellnovo.

Dijous, 21 de juliol de 2022

Sant Mateu, La Salzadella, Santa Magdalena de Pulpis, Cálig, Les Useres, Figueroles, Costur, L’Alcora, Ribesalbes, Onda, Tales, Sueras, Vallat, Espadilla y Fanzara.

Divendres, 22 de juliol de 2022

Olocau del Rey, La Todelella, La Mata de Morella, Morella, Puebla de Arenoso, Fuente la Reina, Villanueva de Viver, Villahermosa del Río, Zucaina, Cortes de Arenoso, Nules, Azúebar, Chóvar y Eslida.

Per part seua, la diputada de Medi natural, María Jiménez, ha recordat que són treballs que «la Diputació de Castelló desenvoluparà en el medi natural, en marjals i zones humides», mentre que «l'actuació en les àrees urbanes és competència dels ajuntaments».

Jiménez, ha reiterat que «la batalla contra la plaga de mosquits ens concerneix a tots», assenyalant que «encara que els dípters no ens ho posen fàcil, treballem intensament per a reduir la seua població».

L'eficàcia de l'actuació terrestre

La diputada responsable de l'àrea de Medi natural ha defensat la pertinència de les actuacions terrestres que duu a terme el seu departament perquè «segons ens traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç, en atacar a larves i mosquits adults, enfront de l'aeri, que només afecta a les larves». A més, ha recordat que amb l'adjudicació del nou contracte per al Pla Provincial contra els Mosquits, la Diputació de Castelló realitzarà al llarg d'enguany un 30% més de jornades de tractaments que en els exercicis anteriors.

Coordinació amb els ajuntaments

Cal recordar que la Diputació de Castelló està en permanent contacte amb els ajuntaments de la província «per a aconseguir els millors resultats possibles i ser molt eficaços».

Sense anar més lluny, dimecres passat la pròpia diputada va convocar una reunió telemàtica amb responsables polítics i tècnics dels ajuntaments i representants de l'empresa concessionària del contracte de la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits, «per a garantir la màxima coordinació i prestar l'ajuda que precisen les autoritats i tècnics municipals a l'hora d'aplicar tractaments i realitzar el control de la població d'insectes».