La Diputació de Castelló inverteix 1,1 milions d'euros en 2022 en la neteja i conservació de camins i pistes forestals, un 65% més que en 2019

La Diputació de Castelló inverteix 1,1 milions d'euros en 2022 en la neteja i conservació de camins i pistes forestals, un 65% més que en 2019
El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí.
31 de Juliol de 2022

El president José Martí assenyala que és l'actuació més demandada per les alcaldesses i els alcaldes en les reunions periòdiques manté amb ells

El president de la Diputació, José Martí, ha informat que l'àrea de Parc Mòbil de la institució provincial destina en el present exercici de 2022 la quantitat de 1,1 milions d'euros al condicionament de camins i pistes de 115 municipis de la província, de menys de cinc mil habitants. Segons ha explicat, es tracta d'una xifra «molt important», que «representa un increment del 65% respecte a 2019».

Aquest augment pressupostari permet que la Diputació invertisca un mínim de 7.600 euros en cadascun dels termes municipals beneficiaris, encara que es dona la circumstància que s'aplica una discriminació positiva en favor dels pobles que tenen un terme molt extens. No obstant això, la inversió màxima per localitat té un topall de 15.000 euros.

Segons explica el president Martí, «es tracta d'uns diners que s'utilitza per a la realització de labors de neteja, desbrossament i arranjament de camins i pistes», que «es correspon amb el cost de treball per hores i dies de les màquines amb les quals es realitzen aquestes labors».

Els treballs que s'efectuaran al llarg del present exercici es corresponen amb les peticions formulades a l'inici de l'any pels diferents municipis, encara que a vegades poden atendre's peticions no previstes després de forts episodis de pluges o altres imprevistos.

Sobre aquest assumpte, el president Martí ha assenyalat que en les reunions comarcals que manté amb alcaldesses i alcaldes prèvies a l'elaboració de pressupostos «una de les coses que més demanden les alcaldesses i els alcaldes és precisament el condicionament de camins i pistes». Segons ha explicat, «és una necessitat que ens plantegen els pobles, a la qual, necessàriament, hem de donar una bona resposta”.

En similars termes s'ha pronunciat el diputat responsable del Parc Mòbil, Abel Ibáñez, qui ha explicat que el seu departament s'esforça per a satisfer una peticions que en l'àmbit rural cobren molta importància perquè «aqueixes pistes forestals, en molts casos, «són vies de comunicació molt utilitzades per als desplaçaments entre pobles pròxims d'interior».