La Diputació de Castelló invertirà a l'octubre al voltant de 125.000 euros per a millorar la seguretat viària en la carretera que uneix Rossell amb Bel

La Diputació de Castelló invertirà a l'octubre al voltant de 125.000 euros per a millorar la seguretat viària en la carretera que uneix Rossell amb Bel
Foto d'arxiu del 2 de febrer de 2021 en les obres de millora de la CV-100 al terme de Rossell.
4 d'Octubre de 2022

El diputat Santi Pérez recorda que per l'increment de costos no ha sigut possible incloure aquesta via en la subvenció al 50% concedida pel Govern d'Espanya per a actuar en les carreteres afectades per Filomena “però a al ser una prioritat, farem treballs de reasfaltat amb fons propis”

La Diputació de Castelló escometrà al llarg del present mes d'octubre amb fons propis noves actuacions de condicionament en la carretera CV-104 que connecta la localitat de Rossell amb la seua pedania de Bel per a millorar la seguretat viària i fer més còmoda la conducció. És una informació oferida pel diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, qui ha explicat que es millorarà un tram de 1,3 quilòmetres pròxim a Bel, la qual cosa suposarà una inversió d'al voltant de 125.000 euros. Són treballs que es duran a terme en la part final de la via, perquè donat l'estat que presenta, necessita un reasfaltat. Aquesta actuació se suma a les que ja es van realitzar el mes de setembre passat per valor de 30.000 euros de formigonada de cunetes per a canalitzar de manera correcta l'aigua de la pluja a fi que no interferisca en la conducció.

És, segons Pérez, «la mostra que la carretera de Bel resulta una prioritat per a l'actual equip de govern de la Diputació de Castelló». El diputat ha recordat que l'objectiu inicial era escometre la seua millora amb la subvenció al 50% que ha concedit el Govern d'Espanya a la institució provincial per a actuar en cinc carreteres perjudicades per la borrasca Filomena en 2021, alguna cosa que finalment no ha sigut possible per l'increment de costos que està afectant l'obra pública per la crisi inflacionista ocasionada arran de la invasió d'Ucraïna per les tropes russes.

Política i deslleialtat

El diputat lamenta «la deslleialtat» del principal partit de l'oposició, que «en l'últim ple va intentar confondre a la ciutadania dient que l'equip de govern no actuaria sobre aquesta via a pesar que ja els havíem informat prèviament en comissió informativa del problema que havia generat l'imprevist increment de costos i que igualment actuaríem amb els recursos de manteniment de carreteres de la pròpia Diputació». En aquest sentit, Pérez considera que «l'exercici de l'activitat política hauria de ser una mica més seriós que anar a fer-se fotos a una carretera per a llançar missatges que no són certs, sobretot, si els qui ho fan van estar 24 anys al capdavant del govern de la Diputació sense realitzar en aqueix període actuació rellevant en la carretera de Bel».

De Sant Rafael a Rossell

El diputat de carreteres ha afegit que per a arribar a Bel és necessari accedir prèviament a Rossell, «alguna cosa que ara resulta molt més senzill a partir de les obres d'ampliació de la calçada i millora en la CV-100, que era excessivament estreta. En aquest sentit, ha recordat que en els dos últims exercicis s'han escomés obres sobre un tram de 6,5 quilòmetres, la qual cosa permet una circulació més segura amb l'eliminació de corbes perilloses i punts que anteriorment s'inundaven amb les pluges. «Una carretera», recorda Pérez, «llargament reivindicada per l'alcalde Evaristo Martí i la ciutadania de Rossell, una petició que no va ser atesa durant els 24 anys de governs provincials del Partit Popular».

Santi Pérez ha conclòs dient que en el cas de Bel, «com fem sempre, hem estat en permanent contacte amb l'alcalde de Rossell, Evaristo Martí, qui al seu torn ha traslladat als veïns de Bel els passos que la Diputació de Castelló durà a terme».