Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló ha ampliat un mes el període de pagament de tots els tributs que havien d'abonar-se abans del 18 de maig

La Diputació de Castelló ha ampliat un mes el període de pagament de tots els tributs que havien d'abonar-se abans del 18 de maig
4 d'Abril de 2020

La institució provincial ha prorrogat el termini per a pagar els rebuts del primer tram fiscal fins al 20 de juny

El diputat provincial d'Hisenda, Santiago Agustí, ha respost a les acusacions llançades pel portaveu del PP en la institució, Vicent Sales, sobre l'ajornament del cobrament dels tributs municipals per part del servei de recaptació provincial, assegurant que els populars “manipulen la veritat de manera sistemàtica”.

Segons exposa Agustí, “el PP enganya als ciutadans i els manipula de manera vergonyosa, una actitud més trista si cap en l'actual situació d'alarma sanitària que viu el país”. En aquest sentit, insisteix a explicar el diputat d'Hisenda que “els impostos només s'ajornen, no se suspenen”.

Així, aclareix que “hi ha una part dels ciutadans que tenen rebuts domiciliats i els pagaran sense problema, i uns altres que si no volen pagar ara, els podran retornar sense cap perjudici”. Per això, al seu judici el PP “no sols demostra la seua incapacitat sinó la seua mala fe i la seua misèria política, i els demanem que si no saben aportar res raonable, almenys que callen”.

El responsable d'Hisenda ha volgut posar l'accent que no es pot retardar el cobrament de tots els rebuts de manera indiscriminada, “com s'aventura a demanar sense cap mirament el Partit Popular”. En primer lloc, “perquè cal respectar la decisió dels ciutadans que paguen els seus tributs de forma domiciliada” i, en segon lloc, “perquè és necessari garantir certa liquiditat als ajuntaments, que necessiten els diners d'aquests impostos per a pagar els serveis que ofereixen a la ciutadania i per a fer front a les despeses extraordinàries que estan tenint amb motiu de la crisi del COVID-19, una mica del que sembla oblidar-se el Partit Popular”.

Mesures aprovades

La Diputació està aplicant les decisions que va aprovar l'equip de govern el passat 20 de març, una sèrie de mesures fiscals destinades a minimitzar els perjudicis econòmics que està causant la crisi sanitària del COVID-19 als ajuntaments i als contribuents. Aquestes mesures contemplen suspendre, mentre dure l'estat d'alarma, els procediments de cobrament dels rebuts que ja estan en fase de recaptació executiva, amb l'objectiu d'evitar possibles recàrrecs, sancions i fins i tot embargaments.

Així mateix, es prorroga el primer període de cobrament en fase voluntària, ampliant la seua data de finalització, que estava prevista per al 18 de maig, fins al 20 de juny de 2020. En aquest període està previst cobrar els rebuts de l'impost sobre vehicles de tots els municipis, i de diferents taxes, en funció del calendari fiscal de cada localitat.

A conseqüència d'aquest decret, els rebuts no domiciliats es podran pagar fins al 20 de juny; d'aquesta forma es dóna més temps als ciutadans per a abonar aquests impostos i s'evita que hagen d'eixir al banc durant el període d'alarma.

Rebuts domiciliats

En el cas dels rebuts domiciliats, ha s'han començat a cobrar des de hui, però si algun ciutadà no pot fer front al pagament en aquest moment, per trobar-se en una situació de vulnerabilitat, pot retornar-los i retardar el seu abonament sense cap mena de recàrrec fins al 20 de juny.