La Diputació de Castelló garanteix el manteniment dels equips respiratoris i bombes d'oxigen dels bombers amb una licitació a quatre anys

La Diputació de Castelló garanteix el manteniment dels equips respiratoris i bombes d'oxigen dels bombers amb una licitació a quatre anys
Foto d'arxiu.
27 de Decembre de 2022

L'actuació suposa una inversió de 54.696,13 euros i facilita el pagament del servei de conservació de les eines de seguretat, que fins ara es feia a través de factures

La Diputació de Castelló, a través de l'àrea de Bombers que dirigeix el diputat provincial Abel Ibáñez, continua treballant per millorar el servei del Consorci Provincial de Bombers (Bombers Diputació de Castelló) i, en aquesta ocasió, ho ha fet amb la licitació a quatre anys del manteniment dels equips respiratoris i bombes d'oxígens.

En total suposa una inversió de 54.696,13 euros i, d'aquesta manera, es facilitarà el pagament del servei de conservació de les eines de seguretat que empren els bombers en els incendis. Cal assenyalar que, fins ara, el pagament d'aquest servei es feia factura a factura la qual cosa suposa que amb aquesta actuació s'agilitza l'abonament i es garanteix el bon estat d'aquests.

La proposta s'ha aprovat en la Comissió de Govern del Consorci provincial de Bombers de la Diputació de Castelló i s'ha realitzat a través de l'adjudicació de dos lots. El lot 1, per un import de 40.500,92 euros més 8.505,19 euros d'IVA, correspon al contracte per al servei de manteniment dels equips de protecció respiratòria. El lot 2, per un import de 4.702,05 euros i 987,52 euros d'IVA, correspon al servei de manteniment de les bombes d'oxigen.

En la mateixa comissió també s'ha aprovat l'adjudicació de contractes de personal i maquinària per a la conservació i execució d'infraestructures i prevenció d'incendis forestals i altres actuacions en el medi rural amb una dotació de 612.000 euros anual per a ajudar als municipis al manteniment dels camins i desbrossament de llocs d'interés. L'adjudicació és per a quatre anys.

El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha assenyalat que es tracta de dos contractes “molt importants” per a Bombers Diputació de Castelló i ha destacat que la licitació a quatre anys del manteniment dels equips respiratoris i bombes d'oxígens és un contracte “històric” amb el qual “tenim garantit el servei de manteniment a llarg termini, a més que hem obert el servei a la participació”.