La Diputació de Castelló finançarà en 2023 obres per més de 43 milions d'euros per a enfortir l'economia provincial

La Diputació de Castelló finançarà en 2023 obres per més de 43 milions d'euros per a enfortir l'economia provincial
Carretera de Rossell en la qual s'actuarà.
9 de Decembre de 2022

La major part de les obres per valor de 9,6 milions d'euros corresponen a carreteres, en tant que en sanejament i depuració en pobles es realitzaran actuacions que suposaran una inversió de quasi 6 milions d'euros

Els pressupostos de #MésCastelló per a 2023 de la Diputació progressista de Castelló contemplen més de 43 milions d'euros en inversions per a la realització d'obres, dels quals 9,6 milions d'euros els gestionarà l'àrea de carreteres. Aquesta quantitat és la suma de la subvenció de 5,2 milions d'euros del Govern d'Espanya aconseguida per a la reparació de les carreteres que van resultar afectades per la borrasca Filomena en 2021 i dels 4,4 milions del nou contracte per a la millora i adequació de trams de la xarxa de carreteres de la Diputació, que ascendeix a 4,4 milions d'euros, per a ampliar l'amplària de diverses vies provincials des dels 4 metres actuals fins a 6 o 6,5 metres. A tot això cal sumar la partida habitual per al manteniment de vies, senyalització horitzontal i vertical, desbrossament de cunetes i arbres i actuació trams urbans, que eleva el pressupost de carreteres per a 2023 fins a 13,2 milions d'euros.

Altres inversions importants són les obres per quasi 6 milions d'euros que es duran a terme en matèria de sanejament i depuració en municipis i 1,1 milions d'euros per a la primera fase del Pla de Transició Energètica. També es contempla la rehabilitació del centre integrat de Penyeta Roja per valor d'un milió d'euros.

A més, destaca una actuació de més d'1 milió d'euros per a l'adequació per a museu del Palau del Santjoans a Cinctorres i 881.563 euros per a les obres de recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

Igualment, la Diputació finançarà en 2023 obres dels ajuntaments a través del Pla CastellóAvança per més de 14,1 milions d'euros.

Sobre aquestes actuacions el president José Martí ha manifestat que es realitzen «amb la intenció d'enfortir l'economia provincial, ajudar a generar ocupació i, pel que respecta als municipis d'interior, contribuir, combatre la despoblació».