La Diputació de Castelló entrega els premis del VI concurs ‘Ceràmica en cru’

La Diputació de Castelló entrega els premis del VI concurs ‘Ceràmica en cru’
El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, amb la guanyadora, María de Andrés Domínguez.
24 de Decembre de 2022

La guanyadora ha sigut María de Andrés Domínguez amb la seua escultura ‘Entre flores, hojas y caracolas’

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha fet lliurament dels premis del VI concurs ‘Ceràmica en cru’ que impulsa la Diputació de Castelló amb l'objectiu d'ajudar a la promoció de projectes ceràmics a la província. La guanyadora ha sigut María de Andrés Domínguez amb la seua escultura ‘Entre flores, hojas y caracolas’, que obtindrà un premi de 3.000 euros. L'acte de lliurament ha tingut lloc en la capella de l'Edifici de Cultura de la plaça de Les Aules.

A més, també s'han donat dos esments d'honor sense assignació econòmica als treballs ‘Espoir’ de Jimmy Marcel Louis i ‘Isolation 2’ de Noemí Iglesias Barrios per la innovació en el disseny i el missatge social de les seues obres.

Huguet ha assenyalat que el sector ceràmic “és un dels sectors productius més importants de la nostra província” i que, per això, “és imprescindible donar suport institucional a aquest”. A més, a través del concurs ‘Ceràmica en cru’, “es fusiona l'art amb la ceràmica i es dona suport a tots els artistes plàstics i, per descomptat, la difusió a la seua obra”, ha assenyalat el diputat provincial.

Les obres

El jurat ha destacat de l'obra ‘Entre flores, hojas y caracolas’ de María Soledad de Andrés Domínguez "l'excel·lent tècnica” aplicada a la peça, tant en el suport com en l'esmalt, i la transmissió de les formes presents en la naturalesa. A més a més, el resultat permet ser apreciat des de diferents punts de vista mostrant complexes geometries evocadores d'elements vegetals marins a través de plans ben perfilats i suavitzats mitjançant l'esmalt nacrat.

‘Espoir’ de Jimmy Marcel Louis ha sigut mereixedora de l'esment d'honor per ser considerada una peça arrelada amb els elements de lloc i la transmissió, a través de la combinació matèrica, d'un missatge actual sobre els efectes negatius del canvi climàtic en un entorn pròxim i la cura pel medi ambient com a esperança.

De ‘Insolation 2’, de Noemí Iglesias Barrios, el jurat remarca la combinació d'un objecte artificial per a la protecció de la salut juntament amb els delicats elements florals, fruit de la reflexió sobre la dificultat de les relacions humanes a través de les noves aplicacions en xarxes socials.